'En flod af følelser' væltede ind over håndboldkvinderne, da semifinalen kom i hus

Tirsdagens sejr over Rusland var en kæmpe lettelse for spillerne på det danske håndboldlandshold.

- Os der har været med i mange år har oplevet mange skuffelser i december med landsholdet, så det var en kæmpe lettelse, siger Sandra Toft. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det kunne mærkes helt ud i tåspidserne, i skuldrene og øjenkrogene på det danske håndboldlandshold, da klokken slog 21.58 onsdag aften, og 60 minutters håndboldopvisning var skrevet i historiebøgerne.

Ikke fordi resultatet, en sejr og dertilhørende adgangsbillet til en EM-semifinale, i sig selv var historisk. Der har det danske kvindelandshold tidligere stået. Senest for bare fire år siden.

Men det var historisk for den gruppe af spillere, som stod på banen tirsdag aften, fordi vejen til dette års EM-semifinaler har været brolagt med mange års skuffelser og forhindringer, og fordi truppen med ansættelsen af Jesper Jensen i marts blev enige om at åbne et nyt kapitel for det danske kvindelandshold.

Sandra Toft stod en fantomkamp mod Rusland onsdag aften. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

For målvogter Sandra Toft, der onsdag aften stod med en redningsprocent på hele 44, var sejren på 30-23 i hvert fald et opgør med de mange nedture, hun er gået gennem på det danske landshold.

- Os der har været med i mange år har oplevet mange skuffelser i december med landsholdet, så det var en kæmpe lettelse. Det var som en flod af følelser og stolthed over, at det endelig lykkedes, især hvis man tænker på VM i december sidste år.

- Skuffelserne er der stadig, de forsvinder ikke af at vi når en semifinale, men man bliver ekstra lettet, når man tidligere er rejst hjem med mange nederlag, lyder det fra Sandra Toft, der onsdag aften blev ramt hele tre gange i hovedet af russerne.

Et blåt øje er dog det eneste, hun tager med sig ind i semifinalen. Hovedet og kroppen er klar til at levere som hidtil i turneringen.

På DRTV kan du se dokumentaren fra håndboldlandsholdets store nedtur ved VM i Japan i 2019.

Stor selvtillid på holdet

For landstræner Jesper Jensen var tirsdag aften også en speciel en af slagsen i en stadig spæd landstrænerkarriere, men fokus er allerede nu rettet mod den opgave, som venter fredag.

Turneringens forhåndsfavoritter fra Norge er ikke et hold, man bare tromler ned, men landstræneren er sikker på, at danskerne har værktøjerne og selvtilliden til at true de norske gæster.

Som optakt til turneringen spillede Danmark nemlig to kampe mod netop Norge, og her var det første i kampenes sidste kvarter, at Norge trak fra.

- Vores to kampe i Vejle inden EM gav os troen på, at vi kan slå dem. Vi var bedre end dem i 45 minutter af begge kampe, og jeg synes, at vi har et meget godt billede af Norge

Jesper Jensen har ikke de store skrupler ved at give Norge favoritværdigheden. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Men den selvtillid og tro, som vi har fået til hinanden gennem turneringen gør, at vi er et andet sted nu. Der er enorm stor tillid og dynamik i gruppen, og vi har en ro og en tro på hinanden, lyder det fra landstræneren, som ellers kigger på en, set med danske øjne, ret kedelig statistik.

Ikke siden 2002 har Danmark formået at slå Norge i en betydende kamp, mens Norge siden det år har vundet EM hele seks gange.

- Norge har præsteret på så højt et niveau i så mange år, og jeg havde Norge og Rusland som topfavoritter inden slutrunden, så jeg synes, at Norge har favoritværdigheden. Men vi kan spille lige op med dem, siger Jesper Jensen.

FacebookTwitter