Hov? Norge er storfavoritter i aften, men Danmark dominerer dansk-norsk drømmehold

Ekspert har fire danske spillere og landstræneren på et kombineret dansk og norsk landshold, inden EM-semifinalen i aften.

Anne Mette Hansen er en af de spillere, der har fundet vej til Lars Krogh Jeppesens dansk-norske drømmehold. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

"Norge er storfavoritter og har verdensklassespillere på alle positioner. Danmark har ikke en chance."

Sådan har du måske selv sagt eller hørt fra en ven, hvis talen er faldet på Danmarks EM-semifinale mod Norge i aften.

Men er billedet nu egentlig så sort-hvidt?

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen har fået frit valg på alle hylder i både den danske og norske EM-trup til at komme med sit bud på et dansk-norsk drømmehold.

Og som du kan se herunder, så har han faktisk flere danskere end nordmænd på holdet, som vurderes på spillernes dagsform.

Målvogter: Sandra Toft, Danmark

Sandra Toft har reddet 38 procent af de skud, der er blevet fyret afsted mod hende igennem turneringen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Den her er meget svær. I de norske målvogtere og Sandra Toft har vi her 3 af de 4-5 bedste målvogtere i hele verden, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Men det har været vanvittigt at følge det topniveau, som Sandra Toft har vist. Hun har nærmest kunnet vinde kampene for Danmark på egen hånd.

- Hun har godt nok en lavere redningsprocent end nordmændene, men hendes topniveau og hendes ageren i målet giver hende pladsen på holdet.

Venstre fløj: Camilla Herrem, Norge

Camilla Herrem har scoret 28 mål i EM-turneringen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

- Vi kan ikke komme udenom hende.

- Camilla Herrem har været en verdensklassespiller igennem så mange år, og det er helt vildt, at hun fortsætter det, selvom hun til dagligt spiller i den næstbedste norske række.

- Hun har kæmpe kompetencer på sin fart, fysik og hendes måde at læse spillet på i forsvaret, hvor hun går i mellem og stjæler bolden.

- Der er ingen tvivl om, at jeg vælger hende. Så det er en spiller, de danske spillere skal være ekstra opmærksomme på i aften.

Venstre back: Anne-Mette Hansen, Danmark

Anne-Mette Hansen er turneringens næstmest scorende dansker. Hun har lavet 21 mål. Tre færre end Mia Rej. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Jeg ville have valgt Norges Veronica Kristiansen, hvis hun havde været på det niveau, som hun normalt er på.

- Men det er hun ikke lige nu, efter hun har har været ude i flere måneder med corona.

- Så jeg vælger Anne-Mette Hansen, fordi hun har meget større plusser defensivt, og så har hun alligevel offensivt scoret 21 mål.

- Hun er en spiller, der har et meget højt topniveau, og med hendes defensive kvaliteter er hun den, jeg vælger.

Playmaker: Stine Oftedal, Norge

Stine Oftedal er en gudsbenådet spilfordeler for Norge. Og så har hun også scoret 24 mål. Godt nok på hele 43 forsøg. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

- Hun er rent offensivt verdens bedste playmaker. Der er faktisk ikke nogen spiller, jeg hellere vil have på mit hold end hende.

- Stine Oftedal er lederen på det norske hold, og hun kan det hele.

- Hun scorer selv, og hun er eminent til at skabe chancer til sine medspillere ved at trække forsvarets opmærksomhed.

- Mia Rej har været en fornøjelse at følge på det danske hold, men det er bare svært, når man er oppe mod verdens bedste. Hun er slet ikke på højde med Oftedal.

Højre back: Nora Mørk, Norge

Nora Mørk har haft en forfærdelig skadeshistorik, men hun er altid kommet tilbage. Hun er EM-turneringens topscorer med 42 mål. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

- Hun er vanvittigt viljestærk, og hun vil bare tilbage efter sine meget alvorlige knæskader.

- Nora Mørk er gennem karrieren blevet opereret ti gange i knæet, og det er ikke alle, der ville være kommet tilbage. Mange ville have givet op.

- Nu står hun og er suveræn topscorer i EM-turneringen, og det siger bare så meget om hendes styrke og hendes mentale power. Det er en fornøjelse igen at have hende med på det norske hold.

- Hos Danmark har vi Mette Tranborg, og jeg tror, hun er fremtiden på den position.

- Hvis der bliver arbejdet godt med hende, så har hun alle forudsætninger for at blive verdens bedste højre back, men hun er der ikke endnu.

Højre fløj: Trine Østergaard, Danmark

Trine Østergaard har lavet 19 mål på den danske højre fløj. De to norske højrefløje har tilsammen lavet 20 mål. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Trine Østergaard har spillet sin bedste slutrunde i meget lang tid.

- Hun har været effektiv, og hun har faktisk også i et par kampe bidraget rigtig godt defensivt. Det er ellers det, jeg ofte har kritiseret hende for.

- Hun udstråler noget mere vilje og selvtillid, end jeg har set i tidligere turneringer.

- De norske højrefløje er som vanligt også rigtig gode, men skulle man pege på et svagt punkt hos Norge, så skulle det være her.

Stregspiller: Kari Brattset, Norge

Kari Brattset fejrer et af sine 19 mål fra stregen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

- Kari Brattset er en fantastisk spiller, og hun har højt niveau i begge ender.

- Hun har scoret 19 mål i turneringen, og så er hun sindssygt pålidelig med få fejl og afbrændere.

- Kunne jeg vælge blandt andre stregspillere i verden, så ville jeg også vælge hende.

- Kathrine Heindahl har haft en flot turnering i forsvaret, men rent offensivt har hun ikke fået mange bolde på stregen, og hun skaber ikke meget selv.

Forsvarsspiller: Line Haugsted, Danmark

Line Haugsted er statistisk set EM's bedste forsvarsspiller med ni parader og ni stjålne bolde. Og så har hun været vigtig i det danske kontraspil, pointerer Lars Krogh Jeppesen. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

- Line Haugsted har spillet en fremragende turnering, og hun er trådt i karakter som en af lederne.

- Hun er fysisk stærk og meget bevægelig, selvom hun er stor. Hun har en rigtig god evne til at læse spillet.

- Hun har en rigtig vigtig rolle i kontrafasen, hvor hun har vist mod og høj fart. Det kan blive rigtig afgørende i aften.

- Så jeg vælger hende over Norges Marit Malm Frafjord, fordi Haugsted også har store evner i spillet opad banen.

Landstræner: Jesper Jensen, Danmark

Jesper Jensen har ført Danmark til den første slutrundesemifinale siden 2016. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Det har været en fornøjelse at følge det danske landshold under Jesper Jensen. Der er fart i spillet og beslutsomhed, samtidig med at der er en ro over det danske spil.

- Det klæder virkelig det danske spil, at der er kommet fart over feltet, og man jagter kontramålene.

- Han er meget omstillingsparat. Han ser tingene i kampen, og vi har set i mange timeouts, at han reagerer hurtigt på det.

- Der er Thorir Hergeirsson på den norske bænk mere konservativ. Han holder fast i planen og opererer ikke med plan b, c og d.

- Det blev straffet ved VM sidste år, hvor Norge blev nummer fire, og hvor Hergeirsson nærmest virkede apatisk, når tingene ikke gik, som han ønskede.

- Han har selvfølgelig opnået mange ting med det norske landshold, men for mig handler det om for en landstræner at reagere på tingene, og her er der flere plusser hos Jesper Jensen.

Du kan følge EM-semifinalen mellem Danmark og Norge i skrift her på dr.dk, i lyd i LIGA på P3 eller i levende billeder hos vores gode kollegaer på TV 2.

FacebookTwitter