Hvis Danmark ikke leverer bedre mod Rusland, vil EM-exit være 'fuldt fortjent'

De danske håndboldherrer skal finde et andet EM-gear mod Rusland. Ellers vil et farvel til slutrunden være fuldt fortjent, siger Mikkel Hansen.

Hvordan havde de danske herrelandsholdsspillere sovet ovenpå en ny EM-skuffelse?

Ikke godt. Slet ikke.

Faktisk var timerne siden 24-24-opgøret mod Ungarn mandag aften gået særligt langsomt, gav Mikkel Hansen udtryk for inden aftenens træning.

- Der er ikke nogen af os, der er superstolte over, hvad vi leverede i går.

Danskerne havde forsøgt at finde nogle positive ting at samles om på bagkant af det uafgjorte resultat, men "det var godt nok svært". Der var kun få lyspunkter.

- Vi håber, at vi kan levere på et væsentlig højere niveau mod Rusland. Ellers er det fuldt fortjent, at vi ikke er videre ved slutrunden, sagde den danske venstreback til DR Sporten.

Og så gav Hansen ikke meget for snakken om, at Rusland langt fra har imponeret i holdets to første kampe ved EM-slutrunden.

- Det kan man heller ikke sige, at vi har endnu, konkluderde venstrebacken.

- Det er en modstander, der har masser at spille for. Hvis vi snakker om at skulle spille for at have nogenlunde respekt for os selv, så er det det samme, Rusland kæmper for.

"Faktum er, at vi ikke har spillet godt nok," sagde Mikkel Hansen om danskernes første to kampe ved EM-slutrunden. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)

Det er svært at sige genfunden respekt for egne evner uden også at sige dansk sejr. Det kan dog som sagt vise sig ikke at være nok, hvis Island smider point mod Ungarn i opgøret inden.

Og den følelse - at tingene ikke udelukkende er i egne hænder - har landstræner Nikolaj Jacobsen det en smule lunkent med.

- Vi kan risikere at stå i en situation i morgen, hvor vi har tabt én kamp med ét mål og være ude af EM, sagde landstræneren.

Landstræner Nikolaj Jacobsen håber, at han råder over Magnus Landin i opgøret mod Rusland onsdag aften. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)

De eventuelle avisoverskrifter, hvis den dommedagsprofeti går i opfyldelse, tænker Nikolaj Jacobsen dog "slet ikke på".

- Vi er nødt til at gribe det sådan an, at vi skal ind og spille for at vinde. Vi kender jo først resultatet af den anden kamp 45 minutter inden vores egen, sagde Nikolaj Jacobsen, der fortsat jonglerer med tanken om at skifte Magnus Landin ind i truppen. Det afhænger dog af aftenens test.

- Hvis Magnus viser sig at kunne være med i et vist omfang, så vil jeg rigtig gerne have ham med ind i truppen, sagde Nikolaj Jacobsen.

Usikkerhed forplanter sig i spillet

Samtlige i og omkring den danske trup virker enige om, at det overordnede EM-aftryk ikke har været godt nok. Ambitionerne er langt, langt højere. Forventningerne - eksternt, internt - ligeså.

- Vi har ikke spillet godt nok, og det har vi helt sikkert ikke, fordi vi stiller op i nogle formationer, vi måske ikke har haft tid nok til at træne ordentligt igennem, sagde målvogter Niklas Landin om holdet to første EM-kampe.

Niklas Landin stod forrygende mod Ungarn, men kunne ikke bruge den personlige succes til noget. - Det kommer i anden og tredje række, sagde målvogteren. Det vigtigste for danskerne er at vinde kampene. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)

- Vi er desværre lidt ramt af nogle skader, men vi har også spillere, der er kommet ind og egentlig har niveau, men måske ikke har haft tiden til at føle sig helt til rette i de forskellige formationer.

Summen af de faktorer har smittet af på præstationerne.

- Så kommer der lidt usikkerhed, og det forplanter sig så i spillet også, sagde den danske landsholdsmålmand.

Island møder Ungarn klokken 18.15 onsdag aften, mens Danmark ramler sammen med Rusland klokken 20.30.