I 2018 snød de Danmark for bronzemedaljen: I dag vil håndboldherrerne brænde banen af mod Frankrig

Håndboldherrerne spiller EM-bronzekamp mod Frankrig klokken 15.30.

At vende hjem med en bronzemedalje i bagagen vil have stor betydning for de danske spillere. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

Udgangspunktet er præcis det samme som for fire år siden.

Efter et knebent semifinalenederlag ved EM-slutrunden i 2018 skulle håndboldherrerne i rødt og hvidt stå ansigt til ansigt med Frankrig i kampen om tredjepladsen.

Men bronzemedaljen og forløsningen over at kunne pakke metal ned i bagagen, gik til franskmændene, mens Danmark måtte rejse tomhændede hjem.

Sådan skal det helst ikke gå, når de to hold står ansigt til ansigt i bronzekampen i dag. Håndboldherrerne er da også blevet enige om, at skuffelsen fra både fredagens semifinale og opgøret i 2018 skal bruges som motivation til dagens kamp, fortæller landsholdets højrefløj, Lasse Svan.

- Sidst vi prøvede det, gik det ikke så godt. Så det handler om at huske på, hvor tom en fornemmelse det er at stå med ingenting efter at have kvalificeret sig til en semifinale. Det skal motivere os til at brænde banen af, siger den danske højrefløj.

Du kan se en del af interviewet med Lasse Svan i videoen herunder.

Nogen hemmelighed er det dog ikke, at det danske landshold havde sat næsen op efter den helt store guldmedalje. Men sådan skulle det ikke blive i denne omgang.

Betydningen af at kunne rejse hjem med bronzemedaljer om halsen, kan der dog ikke herske nogen tvivl om, fortæller landsholdets forsvarsstyrmand, Henrik Møllgaard.

- Dem, der bliver nummer tre, har det væsentligt sjovere, end dem, der bliver nummer to. Så det sidste aftryk betyder rigtig meget. Der er stor forskel på at stå i historiebøgerne som én, der har fået en medalje, og én, der stod lige uden for.

Med semifinaleskuffelsen i bagagen handler kampen om at være Europas tredjebedste mandskab derfor også om mere end bronzemedaljer. Henrik Møllgaard ser gerne et landshold, der viser, at de kan rejse sig i bronzekampen, og det er Niklas Landin enig i.

- Der er også stor enighed om, at nu mangler der én kamp, og så må vi lægge alt i den og få afsluttet turneringen på bedste vis, siger landsholdets målvogter.

En flok skuffede danske spillere efter nederlaget til Frankrig i EM-bronzekampen i 2018. (Foto: Antonio Bronic © Ritzau Scanpix)

Vandt også i mellemrunden og OL-finalen

Frankrig blev dog ikke kun Danmarks banemænd i bronzekampen i 2018. Også i sommerens OL-finale og tidligere i denne turnering trak de 'Les Blues' det længste strå for næsen af danskerne.

Særligt i opgøret for et halvt år siden lykkedes franskmændene med en strategi, der gjorde det svært for Danmark. Og den skal de helst ikke have succes med igen, fortæller DR Sportens håndboldekspert Bo Spellerberg.

- I OL-finalen formåede Frankrig at lukke Mathias Gidsel ned, det samme gjorde Spanien i fredagens semifinale. Hvis modstanderne skal have en chance mod Danmark, så skal de stoppe Gidsel, siger Bo Spellerberg.

Og så er der også en vis herre med langt hår, pandebånd og et skud, der siger spar to. Mikkel Hansen kender franskmændene nemlig særdeles godt fra hans klubkarriere i Paris Saint Germain.

Skal de danske bronzemedaljer i hus, må hans sigtekorn gerne indstilles korrekt.

- Der bliver nogle spændende kampe i kampen, når Danmark angriber, og Frankrig skal se, om de kan vinde den, siger håndboldeksperten.

'En kamp begge hold ekstremt gerne vil vinde'

Danmark har dog også ad flere omgange vist sig som vinder af de interne opgør mod Frankrig. Bare husk VM-semifinalen i 2019, hvor de rød-hvide håndboldherrer ganske overbevisende slog franskmændene med 38-30.

Ja, de to hold har efterhånden opbygget lidt af en rivalisering, og derfor kommer ingen af dem til at give hinanden så lidt som en lillefinger i dag. Det er nemlig en kamp, begge hold ekstremt gerne vil vinde, lyder det fra Niklas Landin.

- Det er også to hold, der har kæmpet i mange år om de øverste pladser, og jeg tror ikke, at nogen af os vil tabe til hinanden.

Frankrig trak det længste strå, da de to hold mødtes tidligere ved årets EM-slutrunde. Men sådan skal det ikke være denne gang, hvis det står til danskerne. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

Da de to hold mødtes i mellemrunden, var det Frankrig, der trak det længste strå. Men hverken dét eller semifinaleresultatet vil Henrik Møllgaard fokusere mere på. Nu handler det om at rejse sig.

- Vi er her på de samme præmisser, og nu har vi heldigvis haft en kamp mod franskmændene til at øve os på, hvad de kommer med. Så vi skal ud og have den bronzemedalje med hjem, siger Danmarks forsvarsgeneral.

Danmark spiller EM-bronzekamp mod Frankrig søndag klokken 15.30. Kampen kan følges på dr.dk, høres direkte i LIGA på P3 og ses på TV2.