KARAKTERER Flere danske spillere sled og slæbte, da Kroatien bød op til EM-dans

DR Sportens håndboldekspert Bo Spellerberg giver karakterer til de danske håndboldherrer efter sejren på 27-25 over Kroatien.

Emil Jakobsen spillede hele kampen for Danmark. Foto: BERNADETT SZABO Scanpix

Fem sejre på fem forsøg lyder ikke så tosset.

Men mod Kroatien var de danske håndboldherrer for første gang alvorligt pressede, og det tvang landstræner Nikolaj Jacobsen til at finde nye løsninger.

Både han og flere spillere leverede varen, da det gjaldt, mener DR Sportens håndboldekspert Bo Spellerberg.

Her kan du se, hvilke karakterer han har uddelt til det danske landshold efter sejren på 27-25 over Kroatien.

Niklas Landin: 10

Niklas Landin stod med en redningsprocent på 29. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

- Niklas Landin stod rigtig godt langt hen ad vejen. Der var perioder, hvor det var meget svært mod et veloplagt kroatisk hold. Men han spillede til fulde en god kamp med mange gode og vigtige redninger, og han kan være godt tilfreds med sin præstation, selvom det ikke var til absolut topkarakter.

Kevin Møller: UB

Kevin Møller var ikke i kamp. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

Kevin Møller var ikke på banen og får derfor ikke en karakter.

Magnus Landin: UB

Magnus Landin sad på bænken i opgøret. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Magnus Landin var ikke på banen mod Kroatien.

Emil Jakobsen: 10

Emil Jakobsen scorede seks mål på otte afslutninger. (Foto: BERNADETT SZABO)

- Han skal næsten have 12 for at brænde sit første skud efter 37 scoringer i træk. Men han får karakteren 10 for at spille en god kamp og sætte de afslutninger i mål, som han skulle.

- Jeg har aldrig hørt om en rekord, hvor en dansk spiller scorer på så mange afslutninger i træk, og jeg tror aldrig, at den bliver overgået igen. Så skulle det da lige være af ham selv. Man har ofte snakket om mange mål i én kamp, men man har aldrig snakket om eller diskuteret den slags rekord. Han scorede 37 gange i træk, og det er helt ekstraordinært, at han på den måde nærmest har opfundet sin egen rekord.

Rasmus Lauge: 7

Rasmus Lauge scorede fire mål på syv afslutninger. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

- Rasmus Lauge bidrog fint i vores overtalsspil, hvor han trak store veksler. Han spillede også en fin kamp i forsvaret, så det var en ganske udmærket præstation. Da vi spillede seks mod seks, var det ikke nødvendigvis det helt store, vi så til ham, men overordnet præsterede han godt.

Magnus Saugstrup: 10

Magnus Saugstrup scorede to mål på samme antal forsøg. (Foto: SIPHIWE SIBEKO © Ritzau Scanpix)

- Magnus Saugstrup får karakteren 10 for at pukle og kæmpe igennem alle kampens minutter. Jeg synes, at han leverede en forrygende angrebskamp og eksekverede på det, han fik at arbejde med på stregen. Saugstrup spillede også godt i forsvaret, hvor Danmark var udfordret af, at Kroatien virkelig ramte et højt niveau.

Lasse Svan Hansen: 7

Lasse Svan scorede et mål på to forsøg. (Foto: BERNADETT SZABO)

- Igen i dag fik Lasse Svan ikke meget at arbejde med, men han var en konstant støtte i forsvaret. Der reddede han flere situationer, mens han scorede et vigtigt mål i slutfasen, men det er svært at gøre det hverken værre eller bedre, når han ikke fik mere at arbejde med.

- Kroaterne var meget aggressive i forsvaret, så de nåede at få lavet et spilstop, inden den sidste aflevering blev lagt ud på fløjen. Samtidig var Mathias Gidsel god til at selv at finde rum, og derfor fik Lasse Svan ikke så mange afleveringer ud på højre fløj.

Henrik Møllgaard: 7

Henrik Møllgaard skød ikke på mål i kampen. (Foto: ZSOLT CZEGLEDI © Ritzau Scanpix)

- Det var ganske fornuftigt arbejde af Henrik Møllgaard, og jeg synes, at han var bedre end senest mod Island. Jeg savnede ham faktisk i anden halvleg og i slutfasen, hvor jeg gerne ville have set ham på banen igen. Derfor giver jeg ham karakteren 7, selvom han ikke spillede meget.

Mads Mensah Larsen: 7

Mads Mensah Larsen scorede ikke i opgøret. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Mads Mensah var en god balancespiller i forsvaret, hvor han løste opgaven til punkt og prikke. Han forsvarede ikke lige så godt som senest mod Island, hvor han kom på banen for at løse et kæmpe problem, men i dag leverede han fint og gjorde det, han skulle.

Henrik Toft Hansen: UB

Henrik Toft Hansen var ikke i kamp mod Kroatien. (Foto: ZSOLT CZEGLEDI © Ritzau Scanpix)

Henrik Toft Hansen var ikke på banen og får derfor ikke tildelt en karakter.

Mikkel Hansen: 10

Mikkel Hansen scorede otte gange på 11 afslutninger. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

- Da vi var i overtal, spiller han til et 12-tal, men jeg giver ham karakteren 10, fordi han kæmpede med at få timingen til at sidde i skabet - især omkring at få sluppet bolden, da kroaternes forsvar var mest aggressivt. Uagtet kandiderer han klart til kampens bedste spiller.

- Vi ved med Mikkel Hansen, at han har afgørelserne i sig. Han lavede vel nok kampens vigtigste mål, da vi var mest pressede, og det hele brændte sammen.

Niclas Kirkeløkke: UB

Niclas Kirkeløkke brændte sit ene forsøg i kampen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Niclas Kirkeløkke spillede ikke minutter nok til at få en karakter.

Jacob Holm: UB

Jacob Holm var ikke i aktion mod Kroatien. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

Jacob Holm var ikke på banen og får derfor ikke en karakter.

Mathias Gidsel: 7

Mathias Gidsel scorede fem gange på seks afslutninger. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

- For en gangs skyld får Mathias Gidsel ikke topkarakter. Delvist var meget af hans angrebsspil til en højere bedømmelse, men Kroatien fik succes med at udnytte, at han ikke dækkede så godt op. Derfor dækkede han heller ikke op i anden halvleg. Lad os håbe, at det er sidste gang, han skal nøjes med karakteren 7.

Simon Hald: 4

Simon Hald scorede på sin ene afslutning. (Foto: ZSOLT CZEGLEDI © Ritzau Scanpix)

- Simon Hald kæmpede lidt med det i forsvaret, da kroaterne var hurtige, og der var meget fart omkring ham. Derfor havde jeg også gerne set, at Henrik Møllgaard kunne have spillet mere i anden halvleg for at få lidt mere ro på.

Nikolaj Jacobsen: 10

Nikolaj Jacobsen. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

- Nikolaj Jacobsen var alt andet end handlingslammet. Han fik skiftet ud, da der var behov for det. Han prøvede at gå frem i et offensivt forsvar og spillede i overtal angrebsmæssigt, da vi havde problemer. Kroatien spillede forrygende og med stor intensitet, men Danmark fik hele tiden fundet løsninger. Det er enormt flot arbejde.