KARAKTERER Ingen individuelle toppræstationer, men Danmark har både bredde og klasse

Danmark viste både bredde og klasse, da de besejrede Slovenien ved EM.

(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

På forhånd var der lagt op til et tæt opgør mod en svær modstander, da Danmark i anden gruppekamp ved EM mødte Slovenien.

De danske håndboldherrer gik til pause foran med to, men i anden halvleg var der decideret klasseforskel på de to mandskaber.

Danmark vandt overbevisende med 34-23, men selvom sejren er et tydeligt bevis for den danske klasse, er der stadig plads til forbedringer, mener DR Sportens håndbolbekspert Bo Spellerberg.

Herunder kan du dykke ned i hans karakterer til de danske spillere efter sejren over Slovenien.

Niklas Landin: 10

Niklas Landin. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Det er Niklas Landins fortjeneste, at Danmark aldrig kommer under pres og bliver stressede. Han giver ro, og i en kamp, hvor han ikke får meget hjælp af forsvaret, redder han tilstrækkeligt mange bolde. Han har også godt styr på deres straffekast og sørger for, at Danmark holder føringen i hele anden halvleg. En flot kamp og især anden halvleg af Niklas Landin, der søger for, at der ikke kommer nerve i kampen.

Kevin Møller: UB

Kevin Møller. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Kevin Møller var ikke på banen og kan derfor ikke bedømmes.

Magnus Landin: 7

Magnus Landin. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Igennem hele anden halvleg så vi flot forsvarsarbejde fra Magnus Landin, der også satte et aftryk offensivt medtre mål på fire afslutninger. Han skulle have scoret på sin sidste chance for at få en højere karakter, men han kan være fint tilfreds med sin indsats.

Emil Jakobsen: 7

Emil Jakobsen. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Emil Jakobsen svinger næsten mellem 12 og 00 for hans præstation i første halvleg. Derfor havner han i midten. I angrebet spiller han godt, og tre scoringer fra svære positioner er egentlig til en højere karakter, men i forsvaret tager han nogle forkerte beslutninger og vurderer simpelthen forkert ad flere omgange.

Rasmus Lauge: 4

Rasmus Lauge. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Rasmus Lauge kunne måske godt have scoret højere, for han præsterer egentlig fint. Men han brænder et par afslutninger, og flere gange tager han en beslutning, hvor det bliver for individuelt, og det hele virker en smule forhastet. Timingen er der stadig ikke helt, og der mangler et stykke, før han er på sit topniveau. Jeg er sikker på, at det kommer, og det glæder jeg mig til at se.

Magnus Saugstrup: 7

Magnus Saugstrup. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Magnus Saugstrup leverer en god og stabil indsats i begge ender af banen. Hverken offensivt eller defensivt lægger man meget mærke til ham, men med fire scoringer og fint forsvarsspil kan han være tilfreds med kampen.

Lasse Svan Hansen: 4

Lasse Svan. (Foto: Marton Monus © Ritzau Scanpix)

- Langt henad vejen ligger Lasse Svan uden for bedømmelse, hvilket er helt uhørt, når han næsten spiller hele kampen. Men han var så lidt i aktion, at det er svært at bedømme ham på andet end de to afslutninger og nogle forsvarsaktioner. Der skal han have hælene ud af feltet i situationerne, hvor han bakker op.

Henrik Møllgaard: 4

Henrik Møllgaard. (Foto: ZSOLT CZEGLEDI © Ritzau Scanpix)

- Det var lidt blandet for Henrik Møllgaard i forsvaret i aftenens kamp. Han står fint i mange situationer, men mangler lige det sidste i enkelte andre. Det er hverken helt skidt eller helt godt, og derfor havner han på karakteren 4.

Mads Mensah Larsen: 4

Mads Mensah Larsen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Mads Mensah viste mange gode ting i dag. Stabilt forsvarsspil bortset fra en enkelt blunder, og også i angrebet spillede han fint. Flotte scoringer blandet med enkelte afbrændere, og derfor får han ikke en højere karakter.

Mikkel Hansen: 7

Mikkel Hansen. (Foto: ZSOLT CZEGLEDI © Ritzau Scanpix)

- I princippet leverer Mikkel Hansen en fin præstation, men der er for mange afbrændere og også nogle tekniske fejl, som vi ikke plejer at se fra sådan klassespiller. Alligevel kommer der så mange fine ting fra hans hånd, og han leverer nogle vigtige scoringer. Mikkel Hansen er altid afgørende for os.

Niclas Kirkeløkke: UB

Niclas Kirkeløkke. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix Denmark)

- Niclas Kirkeløkke spillede få minutter og scorede et enkelt mål, men det er ikke nok til at kunne bedømmes.

Hans Lindberg: UB

Hans Lindberg. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix Denmark)

- Hans Lindberg spillede få minutter, men kan ikke bedømmes.

Lasse Andersson: UB

Lasse Andersson. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Lasse Andersson var ikke på banen.

Jacob Holm: UB

Jacob Holm. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Jacob Holm var ikke på banen.

Mathias Gidsel: 10

Mathias Gidsel. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- I store dele af kampen så det ikke prangende ud for Mathias Gidsel, og han gjorde sig ikke ligefrem fortjent til at få en topkarakter. Men han får spillet sig op i løbet af kampen, og han bidrager med så mange ting. Ad en eller anden grund minder det om, at han ikke kan brænde, og så er han samtidig en konstant trudsel i kontraspillet. Der var nogle problemer i forsvaret med at skulle dække den store slovenske stregspiller op, men især anden halvleg var glimrende.

Simon Hald: 4

Simon Hald. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)

- Der var gode elementer fra Simon Hald, som fik en større rolle i kampen mod Slovenien, end han er vant til på landsholdet. Han blev for passiv, når der var en stregspiller omkring ham i forsvaret. Der manglede han i forhold til at lægge pres på skytterne eller lave parader, der kunne hjælpe Niklas Landin i målet. Han skal væk fra stregspillerne og fylde noget mere i forsvaret, så han ikke bliver fanget.

Nikolaj Jacobsen: 10

Nicolaj Jakobsen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Vi vinder med 11 mål over et stærkt slovensk hold, så det er meget svært at være andet end meget tilfreds. Især efter en første halvleg, hvor vores angrebesser ikke ligefrem sprudler. Det finder Danmark løsninger på og står sammen som et hold. Et fuldgyldigt godt resultat til Danmark er ikke mindst Nikolaj Jacobsens fortjeneste.