KARAKTERER Magiske Mie Højlund brændte banen af mod Rusland

Danmark spillede sig i EM-semifinalen med en sejr på 30-23 over Rusland.

Mie Højlund leverede en fantastisk landskamp. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Danmark satte nærmest ikke en håndboldsko forkert, da Rusland blev slået med formidable 30-23 i den sidste kamp i mellemrunden ved EM i håndbold.

Sejren betyder, at Danmark nu er klar til at møde Norge i semifinalen på fredag.

Herunder kan du se, hvilke karakterer de danske spillere får af DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, efter den flotte sejr.

Sandra Toft - 12

Sandra Toft (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Stod igen en fantastisk kamp og var for gud ved hvilken gang kampafgørende. Selv efter at blive skudt direkte i ansigtet med 100 km/t og være tvunget til en pause på bænken, lukkede hun fuldstændig af for russerne og gjorde, at der reelt aldrig blev spænding om udfaldet i anden halvleg. Hun endte med 14 redninger og en redningsprocent på imponerende 44.

Althea Reinhardt - 4

Althea Reinhardt (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Afløste Sandra Toft, da hun blev skudt i hovedet, men Althea Reinhardt fik ikke fat i så meget i de 12 minutter, hun var på banen. Hun havde en enkelt redning og endte med en redningsprocent på 17.

Lærke Nolsøe - 7

Lærke Nolsøe (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Hun startede kampen på bænken, men viste igen beslutsomhed og skarphed i sine afslutninger, da hun kom på banen. Scorede på begge sine chancer, og hun har bevist for Jesper Jensen, at hun er bundsolid, og at han kan regne med hende.

Majbritt Toft Hansen - UB

Majbritt Toft Hansen (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Spillede kun to minutter.

Anne Mette Hansen - 7

Anne Mette Hansen (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Hun har virkelig fundet sig godt til rette i rollen, hvor hun ikke skal være den toneangivende spiller hver eneste gang. Hun spillede med stor beslutsomhed og alsidighed i sit angrebsspil, hvilket resulterede i tre assists og en enkelt mål i åbent spil. Kombineret med to straffescoringer var det endnu en god landskamp af Anne Mette Hansen.

Kathrine Heindahl - 7

Kathrine Heindahl (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

På trods af to udvisninger fungerede hun upåklageligt i den danske defensiv. Samarbejdet mellem hende og Line Haugsted betyder meget for Danmark, og med 40 minutter på banen var hun en afgørende faktor. Offensivt var der intet af arbejde med.

Line Haugsted - 10

Line Haugsted (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Hun trådte i karakter som leder i det danske forsvar og var helt afgørende for, at den russiske offensiv løb tør for idéer. På trods af småproblemer med Daria Dmitrieva havde hun fuldstændig styr på de øvrige russere, som mere eller mindre blev pacificeret. I kontraspillet opstod der ikke helt så mange muligheder for Line Haugsted i dag, men hun scorede alligevel ét mål og lavede én assist.

Mette Tranborg - 7

Mette Tranborg (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Hun ramte ikke niveauet i første halvleg, men efter pausen var hun som forvandlet. Farten i kontraspillet tvang Mette Tranborg op i tempo, og det var en fornøjelse at følge hendes aktioner og skud i den del af spillet. Bedste halvleg, jeg har set Tranborg spille i lang tid. Som altid var hun stærk og solid i forsvaret.

Laura Damgaard - 7

Laura Damgaard (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Imponerende. Normalt kan jeg næsten ikke give en karakter på baggrund af under seks minutters spilletid, men Laura Damgaards indhop mod kampens afslutning var virkelig af høj klasse. Hun virkede igen fuldstændig uimponeret over at stå midt i et EM som debutant, og når hun omsætter det til angrebsspil på så højt niveau, er der en meget stor kompetence.

Andrea Hansen - UB

Andrea Hansen (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Var ikke på banen.

Kristina Jørgensen - 7

Kristina Jørgensen (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Hun startede igen på venstre fløj, hvor hun fik vist, at hun rent faktisk også er en trussel fra den position. Det blev på imponerende vis til to scoringer fra fløjen. Rent defensivt var hun til tider udfordret, men fandt alligevel et godt niveau i et stærkt dansk forsvar. Scorede fire mål og lavede to assists.

Mia Rej - 7

Mia Rej (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Mia Rej manglede lidt skarphed i afslutningerne i første halvleg, men som altid arbejdede hun bare videre for at finde sit niveau. Det lykkedes i anden halvleg, hvor der var mange flere gode beslutninger, og hvor hun var kølig som straffekastskytte og i assistspillet. Fire mål og tre assists.

Trine Østergaard - 7

Trine Østergaard (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Spillede hele kampen på den danske højrefløj. Hun brændte sin første afslutning, men fandt herefter melodien i afslutningerne og scorede to mål på tre forsøg.

Louise Burgaard - 7

Louise Burgaard (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Vanen tro var Burgaard aggressiv, og bortset fra en enkelt dårlig afslutning satte hun ikke en fod forkert i de 19 minutter, hun var på banen. Hun var dygtig til at time sit tilløb i alle de pres, der kom fra Mie Højlund, og det omsatte hun til tre mål. Flot landskamp af Burgaard, som fungerer rigtig godt under Jesper Jensen.

Mie Højlund - 12

Mie Højlund (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Speed, timing og en magisk evne til at finde de huller i det russiske forsvar, som ikke var der. Hun scorede selv syv mål og lavede tre assists, men ligeså vigtigt var hun en konstant mod russerne og gjorde gennem hele kampen sine holdkammerater bedre. Det vidner om en imponerede mental styrke, at hun kan brænde banen af mod Rusland, efter hun har kæmpet med at finde sin rolle gennem hele slutrunden.

Rikke Iversen - 7

Rikke Iversen (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Det var igen ikke meget, Rikke Iversen fik at arbejde med rent offensivt, men den ene gang hun fik bolden, scorede hun. Og efter seks kampe har hun stadig ikke brændt en afslutning. Igen var hun stærkt spillede i forsvaret, hvor hun ikke lavede mange fejl, og hun har på rekordtid fået en afgørende rolle i den danske defensiv.

Jesper Jensen - 12

Jesper Jensen (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den bedste landskamp af et dansk kvindelandshold, jeg kan huske. Sikke et udtryk, en fart, men frem for alt sikke en forvandling. Jesper Jensen har skabt en helt klar rollefordeling på holdet og givet masser af selvtillid og ro hos spillerne. Og det er kombineret med en frygtindgydende kontrafase, som ikke har eksisteret de seneste år på landsholdet.

Det er vanvittigt godt gået af Jesper Jensen, at han på så kort tid og med så mange coronaaflysninger af træningssamlinger alligevel kan skabe et landshold, der står så skarpt og homogent og nu er blandt Europas fire bedste.

FacebookTwitter