Kroatien er 'et håndboldland' - men alligevel er kampen i aften en ubekendt størrelse

Danmark møder Kroatien ved EM i håndbold lørdag aften klokken 20.30.

Forberedelserne til kampen mod Kroatien har ikke været de nemmeste, fortæller landstræneren. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Det kan efterhånden ikke være gået mange sportsinteresserede næser forbi, at coronakaosset raser ved EM i håndbold.

Flere af de øvrige hold har godt nok været hårdere ramt end spillerne med det rødbedefarvede pas, men smitten har også konsekvenser for landsholdets forberedelser til kampene.

Nikolaj Jacobsen og kompagni er godt klar over, at det er Kroatien, de skal stå ansigt til ansigt med i aftenens mellemrundekamp. Naturligvis. Men at forberede sig på modstanderne har ikke været nogen nem opgave, fortæller landstræneren.

- Det er svært at forberede sig på modstanderne, fordi der hele tiden falder nogle fra, og der kommer nogle nye til, som vi måske heller ikke har så stort kendskab til. Og det gør det utroligt svært at forberede kampene, siger Nikolaj Jacobsen.

Hvilke spillere skal byde Mikkel Hansen og kompagni op til dans, er derfor heller ikke for alvor til at vide på forhånd. For at få en indikation på det, kan landsholdet derfor ikke gøre andet end at kigge på modstandernes sidste kamp, fortæller landsholdets højreback, Mathias Gidsel.

- Lidt ligesom mod Island, så ved vi det ikke rigtig. Det er en ubekendt størrelse, og vi ved ikke rigtig, hvem der står over for os andet end dem, der spillede mod Montenegro, siger Mathias Gidsel.

Du kan se Mathias Gidsel sætte ord på aftenens modstander i videoen herunder.

’Et håndboldland’

Én ting er dog sikkert.

Kroatien har stolte traditioner ved håndboldslutrunder, og med EM-bronzemedaljer i 2012 og 2016 må aftenens modstander bestemt ikke undervurderes. Og det har Nikolaj Jacobsen heller ikke tænkt sig.

- Det er et håndboldland, og de har mange dygtige spillere i Kroatien, siger landstræneren.

På det kroatiske landshold figurerer en del yngre kræfter, og når de spiller op til deres topniveau, er det derfor en vanskelig modstander.

Men de har ’måske også lidt for store udfald’, mener landstræneren. Derfor er han også af den overbevisning, at Danmark bør vinde kampen.

- Alle kampe til et EM er svære. Det bliver det her også. Men vi har også tro på egne evner, og hvis vi går ind og præsterer på et højt niveau over 60 minutter, så får Kroatien svært ved at slå os, siger Nikolaj Jacobsen.

Du kan se landstræneren sætte ord på modstanderen og kampforberedelserne i videoen herunder.

Landstrænerens optimisme forud for opgøret mod kroaterne deler Mathias Gidsel også. Når forberedelserne er blevet besværliggjort af et coronakaos, der indtil nu har fældet over 60 spillere ved EM, tror han, landsholdet får mest ud af at holde fokus på sig selv.

- Jeg tror, det bedste vi kan gøre, er at fokusere på os selv igen, og ikke tænke for meget over, hvem der står over for os. For det er svært i de her tider. Vi er godt klar over, at vi skal præstere endnu bedre og blive ved med at udvikle os, hvis vi skal stå med guldet til sidst, siger Mathias Gidsel.

Danmark spiller anden kamp i mellemrunden ved EM lørdag aften mod Kroatien. Der er kampstart klokken 20.30 og opgøret kan følges i LIGA på P3, her på dr.dk eller ses på TV2.