KROGHS KARAKTERER Landin reddede Danmark fra EM-exit

Ét 12-tal bliver uddelt af DR Sportens håndboldekspert efter en skuffende kamp mod Ungarn.

(Foto: ANDREAS HILLERGREN © Scanpix)

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, har kigget på de danske præstationer i opgøret mod Ungarn, hvor Danmark skuffende måtte nøjes med 24-24.

Niklas Landin - 12

Niklas Landin leverede en stor kamp mod Ungarn. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Mange, mange tak, Niklas Landin. Uden dig havde Danmark tabt kampen og været ude af EM nu. Efter en svær start viste den danske anfører sit imponerende niveau og endte med hele 20 redninger og en samlet redningsprocent på 45.

Jannick Green - UB

Var kun inde på et enkelt straffekast.

Niclas Kirkeløkke - 02

Niclas Kirkeløkke viste kun glimt at sit potentiale. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Viste i korte glimt sit potentiale, men set over hele kampen var Niclas Kirkeløkke alt for usikker og ubeslutsom. Bør bidrage med mere, når han får så stor tillid af landstræneren. Scorede to mål på fire forsøge.

Magnus Bramming - 10

TTH-fløjen Magnus Bramming var bedste offensive mand for Danmark mandag aften. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Fantomkamp af slutrundedebutanten, som var Danmarks bedste offensivspiller. Det var dejligt at se den fart og frækhed hos Bramming, der udnyttede seks af sine syv afslutninger. Højst overraskende, at det var en så uerfaren landsholdsspiller, der skulle gå forresten på så afgørende tidspunkter i kampen.

Rasmus Lauge - 02

Rasmus Lauge ville for meget på egen hånd. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Han scorede tre mål i kampen, men der var godt nok også mange fejl. Lauge fandt aldrig rytmen og timingen i sit spil, og han ville i flere situationer alt for meget på egen hånd. Brugte samtidig, for anden kamp i streg, alt for meget krudt på dommerne i stedet for spillet på banen.

Anders Zachariassen - 4

Anders Zachariassen brændte et par store chancer i starten af kampen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter en skidt start med to store afbrændere fik den danske streg spillet sig op rent angrebsmæssigt. Defensivt er det dog en anden historie, hvor timingen og tacklingerne fortsat er en mangelvare.

Magnus Saugstrup - 4

Magnus Saugstrup var udfordret rent defensivt. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Kæmpede i den danske defensiv, hvor han igen var udfordret. Var i for mange situationer for defensiv og afventende, og han overlod dermed initiativet til de ungarske skytter. I angrebet kom han frem til én afslutning, som han brændte.

Hans Lindberg - 4

Hans Lindberg fik for få bolde at arbejde med, men viste skarphed, når han gjorde. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Spillede hele kampe på den danske højrefløj og burde have fået flere bolde at arbejde med. Scorede på begge sine afslutninger.

René Toft Hansen - 4

René Toft Hansen fik forbedret sit spil en smule. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Han fik forbedret sit spil en smule og tabte ikke helt så mange mand-mand-dueller i forhold til kampen mod Island. Det var dog stadig ikke imponerende, og der er fortsat alt for mange misforståelser i det centrale forsvar. Scorede på den eneste chance, han fik.

Henrik Møllgaard - 02

Henrik Møllgaard har fortsat ikke fundet sit niveau. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Samme historier som René Toft og Magnus Saugstrup, men Henrik Møllgaard havde ganske enkelt for få tacklinger i dagens opgør og overlod alt for meget initiativ til især ungarske Zsolt Balogh, der scorede syv mål. Den danske forsvarsgeneral bør have mere erfaring og har efter to kampe stadig ikke fundet sit niveau.

Mads Mensah - 7

Mads Mensah viste stort gå-på-mod og var en af de bedste i den danske offensiv. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Et af de få lyspunkter. Mads Mensah viste vejen i det danske angreb, hvor der virkelig var brug for det. Han udstrålede vilje og mod, og det var desværre en mangelvare hos de fleste af holdkammeraterne.

Mikkel Hansen - 02

Mikkel Hansen spillede langt fra sin bedste landskamp. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det blev aldrig Mikkel Hansens kamp. Han scorede bare én gang på fem afslutninger i åbent spil. Generelt manglede hans spil fart, og skuddet var langt under vanlig kvalitet. I første halvleg bliver han offer for en dårlig taktisk beslutning med at sende Mikkel Hansen over på højre back. Verdens bedste venstre back bør spille venstre back. Punktum.

Morten Olsen - 4

Fem minutter blev det til for Morten Olsen. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Spillede bare fem minutter i spillet syv mod seks, men kom ikke frem til noget.

Johan Hansen - UB

Kom ikke på banen.

Michael Damgaard - 4

Michael Damgaard startede kampen glimrende med to scoringer. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

En meget blandet kamp af den danske dynamitstang, som ville for meget i starten af kampen. Her blev det til to scoringer, men også to afbrændere og en teknisk fejl. Han lykkedes aldrig for alvor og blev holdt på bænken i anden halvleg.

Lasse Andersson - UB

Kom ikke på banen.

Nikolaj Jacobsen - 02

Der er grund til bekymring hos landstræner Nikolaj Jacobsen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Voldsomt skuffende, at den danske landstræner aldrig fandt løsninger mod det meget offensivt indstillede ungarske forsvar. Angrebet manglede bevægelse og ideer, og han fandt aldrig løsningerne i en meget rodet og hektisk affære.

Nikolaj Jacobsen har så mange muligheder i truppen, men det virker næsten til at være blevet en hæmsko, for ingen af danskerne spiller med den ro og sikkerhed, som man må forvente af spillere på så højt niveau.

Startopstillingen med Mikkel Hansen på højre back var en stor brøler i mine øjne. Han bør simpelthen spille på sin foretrukne position, for han er så afgørende for det danske angrebsspil. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer i forhold til forsvaret, men det skal landstræneren være i stand til at løse.

Efter to kampe er forsvaret fortsat usikkert og usammenhængende, og ligesom resten af holdet skal Nikolaj Jacobsen sende en stor tak til målmand Niklas Landin for, at Danmark ikke allerede er sendt ud af EM.