Landsholdet havde kniven for struben, men nu vil de spille med musklerne

Mellemrunden ved håndbold-EM i Slovenien begynder torsdag, hvor Danmark møder Ungarn.

Når Danmark torsdag indleder mellemrunden ved EM i håndbold, satser de på at være konkurrenterne fysisk overlegne. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

En slutrunde er ikke altid for sarte sjæle.

Kamp, restitution, træning - og så forfra igen inden for ganske kort tid.

Fysikken kan nærmest ikke undgå at blive presset med en sådan turnusordning, der går igen og igen.

Men Danmarks håndboldkvinder er, trods det tætpakkede program med tre opgør på fem dage indtil videre, af den overbevisning, at de kun bliver bedre, jo længere de når i årets EM-slutrunde.

Faktisk har landsholdets spillere gjort alt i deres magt for, at de får en fordel på netop de fysiske parametre, når de torsdag aften indleder mellemrunden mod Ungarn.

Træthed må nemlig på ingen måde blive et problem, fortæller landsholdsspilleren Anne Mette Hansen.

- Vi har været meget strikse med restitutionsmåltider og isbade, og det tænker jeg ikke, alle hold har, så det er jo nu, man begynder at mærke de små procenter, siger Anne Mette Hansen.

Du kan se et udklip af interviewet med den danske profil i videoen herunder.

Efter torsdagens opgør mod Ungarn skal landsholdet stå ansigt til ansigt med Kroatien og dernæst verdensmestrene fra Norge.

Og hos netop verdensmestrene har håndboldkvinderne forsøgt at hente inspiration, når det kommer til at optimere fysikken under slutrunder.

Det handler om altid at være et skridt foran konkurrenterne, fortæller landstræner Jesper Jensen.

- Der er ingen tvivl om, at vi er foran på det parameter, der hedder at restituere. Vi gør rigtig mange ting fuldstændig efter bogen, og derfor tror jeg også, at vi bliver mere konkurrencedygtige, jo længere vi kommer ind i turneringen, for jeg tror ikke, de andre hold er lige så skarpe, siger han.

'Hvis man skal vinde det hele, skal man slå alle'

Med en god fysisk forfatning og et landshold, der er blevet mere og mere sammentømret, går Jesper Jensen fortrøsningsfuld ind til mellemrunden, som Danmark har taget to point med videre til.

- Vores værktøjskasse blevet udvidet fra sidste år, så jeg synes, vi står et meget bedre sted, end for et år siden, hvor vi trods alt fik bronze, siger landstræneren med henvisning til sidste års VM-slutrunde.

Du kan se et udklip af interviewet med landstræneren i videoen herunder.

Anne Mette Hansen erklærer sig enig med sin landstræner.

Efter den hårde EM-start med nederlaget mod Slovenien har landsholdet rejst sig og vist det fysiske overskud.

Derfor handler det nu om at bygge videre på den opadgående formkurve og bruge den brede trup, Danmark har til rådighed, fortæller hun.

- Vi gjorde det svært for os selv ved at tabe den første kamp, men nu er vi i mellemrunden, og der venter tre kampe, som vi skal have tre sejre i, siger hun.

- Vi har vist indtil videre, at det er gået udmærket med kniven for struben. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men jeg synes, vi mentalt er et rigtig godt sted. Hvis man skal vinde det hele, skal man slå alle.

Derfor satser det danske landshold også på en sejr i den første mellemrundekamp, hvor Ungarn venter.

Et fysisk stærkt hold, fortæller Anne Mette Hansen, der til daglig spiller i netop ungarske Gyor, men netop på fysikken føler hun, at Danmark er aftenens modstander overlegne.

- De har ret meget power og kører meget all in. Nogle gange løber de måske lidt tør for kræfter, så vi skal presse dem på fysikken og gå hårdt til dem, siger den danske bagspiller.

Du kan følge Danmarks EM-kamp mod Ungarn torsdag aften fra klokken 20.00 i LIGA på P4, i livebloggen på dr.dk eller se opgøret på TV 2 klokken 20.30.