Løftet pegefinger til EM-arrangørerne: 'Jeg forventer, at de får styr på, hvordan de løfter det ansvar, de har påtaget sig her'

Kulturminister Joy Mogensen vil ikke forholde sig til det konkrete tilfælde, men understreger, at reglerne skal følges.

Kulturminister Joy Mogensen siger, at EHF og DHF skal have afstemt, hvordan de håndhæver EM-slutrundens coronarestriktioner. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Søndag viste TV-billeder fra TV2, at Ruslands landstræner, Ambros Martin, brød coronarestriktionerne ved EM-slutrunden, da han forlod den såkaldte 'røde boble' og hilste på generalsekræteren i det russiske håndboldforbund, Denis Bogomolo.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har tidligere meldt ud, at en overtrædelse af reglerne ville betyde en envejs-billet hjem fra slutrunden.

Men efterfølgende har det europæiske håndboldforbund (EHF) meldt ud, at den russiske landstræner slipper med en advarsel. Og det behager ikke kulturminister Joy Mogensen, der var med til at give slutrunden grønt lys, at DHF og EHF ikke kan blive enige om reglerne.

- Der kan ikke være tvivl om at den protokol, som DHF har lagt frem foran regeringen, skal overholdes. Det er arrangørerne, der er ansvarlige for, at den protokol bliver fulgt til punkt og prikke.

- Jeg gjorde det meget klart for DHF, at de påtog sig et meget stort ansvar, da de valgte at gennemføre slutrunden, lyder det fra Joy Mogensen i en mail til DR Sporten.

Ruslands landstræner Ambros Martin. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Den russiske landstræner var ikke den eneste, der fik en advarsel. EHF skrev i pressemeddelelsen, at yderligere fire unavngivne personer har modtaget advarsler for brud på hygiejneprotokollen.

- Jeg vil ikke forholde mig til det konkrete tilfælde af brud på protokollen, som er fremme i pressen, eller hvilke konsekvenser det skal have. Men jeg vil til gengæld godt understrege, at det ikke dur, hvis DHF og EHF er uenige om, hvordan deres egne regler skal administreres. De har ansvaret for, at den her slutrunde bliver afviklet efter den stramme fremlagte protokol. Jeg forventer, at de får styr på, hvordan de løfter det ansvar, de har påtaget sig her, skriver Joy Mogensen til DR Sporten i en mail.

Rusland har vundet deres tre hidtidige kampe i slutrunden, og er derfor videre til mellemrunden, hvor der venter en kamp mod Danmark.