'Med den fight og attitude vi viser i dag, så er jeg sikker på, at vi kommer langt'

Efter blot to kampe har Danmark sikret sig avancement til EM's mellemrunde, og det giver anledning til smil hos landsholdet.

Danmark slog her til aften Slovenien med hele 11 mål, og selvom det holdt hårdt, giver det anledning til smil på de danske læber. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

En flok veloplagte slovenere skød med skarpt og havde også opbakning fra omtrent 6.000 fremmødte tilskuere.

Men det var ikke nok til at sikre dem sejren over Danmark ved EM i håndbold.

Til trods for en intens kamp, hvor slovenerne viste flot spil og også bragte sig foran ad flere omgange i første halvleg, lykkedes det de danske håndboldherrer at hive en overbevisende 34-23-sejr hjem i gruppespillets anden runde.

Resultatet betyder, at landsholdet med fire point allerede er sikret avancement til mellemrunden, og det glæder landstræner Nikolaj Jacobsen sig over.

- Som vi snakkede om inden, var det her en indikation af, hvilken vej vi skal se ved denne slutrunde. Sejren giver god samvittighed og god selvtillid, siger Nikolaj Jacobsen til TV2 efter kampen.

- Mon ikke vi skal kigge mod de bedre placeringer i slutrunden.

Der var blev af gode grunde delt masser af highfives ud efter kampen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Det holdt dog hårdt i første halvleg, hvor de hvidklædte slovenere kæmpede med næb og klør for ikke at lade Danmark slippe afsted med de to point.

Slovenerne var da også på forhånd udråbt til at være Danmarks sørste konkurrent i den indledende gruppe, og i sidste ende at besejre dem med hele 11 mål giver anledning til smil hos landstræneren.

- Stor ros til spillerne i dag. Vi spiller en fremragende håndboldkamp. Niklas står også helt vanvittigt i anden halvleg. Det gør også tingene meget nemmere, siger Nikolaj Jacobsen.

Og det gør rigtigt nok også tingenen nemmere, når man har en målvogter, der står som et menneskeligt plankeværk mellem de danske stænger. Den danske målmand Niklas Landin pillede nærmest alt, der kom hans vej, men er alligevel overrasket over, hvor stor sejren endte med at blive.

- Sejren var større, end vi havde regnet med og troet på inden kampen. Vi havde håbet på to point, det var det, vi gik efter i dag, siger Niklas Landin til DR Sporten.

Hos den danske højreback Mathias Gidsel nikkes der genkendende til, at danskerne spillede flot håndbold. Og selvom resultatet måske antyder det, var det bestemt ikke nogen dans på roser at slå slovenerne.

- Den ryger nok ind på top 5 over hårde kampe. Jeg synes godt nok, de gav mig mange slag og tæsk, og til sidst fik jeg også en slovensk hilsen i ribbenene. Jeg glæder mig sgu til at komme hjem og sove og få benene op ad, siger Mathias Gidsel til DR Sporten.

Trods slovenske hilsner og hårdt spil kom den dog. Sejren, altså. Og Mathias Gidsel hæfter sig derfor også ved, at landsholdet ikke altid behøver spille elegant for at hive en sejr i land.

- Jeg synes virkelig, det var en hård og svær kamp. De var virkelig dygtige til at lokke os i fælder. Vi sled meget med det. Det blev måske ikke altid lige kønt håndboldspil, men fight og attitude var der masser af i 60 minutter, og det kunne få os rigtig langt i dag.

Attituden var den rigtige, mener den danske højreback, der noterede sig for seks scoringer på seks forsøg. Og det kan vise sig at være vigtigt fremadrettet.

- Det kan godt være, at tingene ikke altid sidder i skabet, men med den fight og attitude vi viser i dag, så er jeg sikker på, at vi kommer langt, siger Mathias Gidsel.

Danmark spiller næste kamp på mandag, hvor de møder Nordmakedonien klokken 20.30. Kampen kan følges på dr.dk, i LIGA på P3 og på TV2.