Med styr på semifinalen er der råd til, at de danske stjerner kan svinge benene op

De danske landsholdsspillere ser frem til en "gratis" kamp mod Frankrig.

Mathias Gidsel har spillet næstflest EM-minutter i den danske trup. (Foto: Tamas Kovacs © Ritzau Scanpix)

Onsdag møder det danske håndboldlandshold Frankrigs olympiske mestre i sidste kamp i mellemrunden.

Inden opgøret er Danmark sikker på at avancere til semifinalen, og derfor er spørgsmålet inden kampen blot, om Danmark går videre som etter eller toer fra mellemrunden.

- Det er fuldstændig forrygende at have semifinalen sikret før sidste kamp i mellemrunden. Vi er i semifinalen igen. For tredje gang i streg. Det er fandme flot, siger Rasmus Lauge.

Den danske playmaker er glad for at slippe for en altafgørende kamp mod de olympiske mestre.

- Det havde været en presbold. Det havde været et antiklimaks på en ellers flot præstation, siger han.

I stedet er der mod Frankrig nu råd til at spare nogle af de spillere, der er mest ømme i kroppen efter en lang EM-slutrunde med kampe hver anden dag.

- De her kampe kan være guld værd. Hvis der er nogen, der hænger, kan man få en pause, inden det går løs, siger Rasmus Lauge, der selv sad på bænken i hele opgøret mod Holland mandag aften.

Hårdt håndboldår sætter spor

Rasmus Lauge er for første gang i to år med til en slutrunde for Danmark. I løbet af det seneste år har landsholdskollega Mathias Gidsel spillet tre slutunder, EM i år inklusiv.

- Det er klart, at under en slutrunde og sådan et år, som vi har haft, er friske ben næsten mere vigtigt end noget andet for tiden. Vi kan komme ind (til semifinalen, red.) med fire dages hvile til nogle spillere. Det tror jeg kommer til at gavne os rigtig meget, siger Mathias Gidsel.

Mathias Gidsel blev ved sommerens OL kåret til turnerings mest værdifulde spiller. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Når det er sagt, så er den danske snurretop ikke i tvivl om, at de danske spillere nok skal finde motivationen til semifinalen, uanset om de skal spille nul eller 60 minutter mod Frankrig.

- Det er klart, at når man er i en semifinale, så skal alle nok finde energien, men et eller andet sted, så er friske ben altid positivt at tage med. Især til en semifinale, siger Mathias Gidsel.

Den danske højreback spillede samtlige minutter i det danske angreb mod Holland og lignede med sin utrættelige angrebslyst og ni scoringer på ni forsøg ikke én, der trænger til pause.

- Lige nu synes jeg godt nok, at det er sjovt at spille i den danske trøje og foran danske tilskuere, så nu kan jeg begynde at glæde mig lidt til, at det bliver fredag og semifinaletid.

Du skal måske have et lille hvil mod Frankrig?

- Det kan godt være. Nu må vi se, hvordan Nikolaj (Jacobsen, red.) disponerer. Jeg er sikker på, at vi nok tager en snak sammen, og så må vi se, hvordan Frankrig-kampen forløber. En ting er sikker. Vi er videre, siger Mathias Gidsel.

Spillerne har gjort sig fortjent til pause

Hvorvidt Gidsel eller andre får lov til at genoplade batterierne mod Frankrig på onsdag ligger i hænderne på landstræneren.

- Jeg er glad for, at vi eventuelt kan spare nogle ressourcer på onsdag mod Frankrig, siger Nikolaj Jacobsen efter 12-målssejren over Holland.

Her gav den danske landstræner udover Rasmus Lauge hvil til Henrik Møllgaard og Lasse Svan, hvilket landstræneren gerne ser får en positiv indvirkning fremadrettet i turneringen.

- Det håber jeg. Spillerne har gjort sig fortjent til det, og jeg synes, vi har leveret en flot og koncentreret turnering langt hen ad vejen. Det er ikke alt, der sidder lige i skabet hele tiden, men når vi så har de svære perioder, så er vi dygtige til at tage arbejdshandskerne på.

Nikolaj Jacobsens tropper skal for tredje gang i træk spille om medaljer ved en slutrunde. (Foto: Tamas Kovacs © Ritzau Scanpix)

En egenskab, der falder i god jord hos landstræneren, for selvom det har heddet VM-guld og OL-sølv ved de to seneste slutrunder, er der tidspunkter, hvor tingene skal kriges hjem.

- Det er det, der kendetegner de gode hold, at når spillet ikke sidder, i den ene eller anden ende af banen, så må man ty til andre midler, og det er at kæmpe røven ud af bukserne. Det har holdet gjort tre turneringer i træk nu, siger den danske landstræner.

Og det kommer spillerne til at gøre igen på onsdag mod Frankrig, siger Rasmus Lauge. Uanset hvem der kommer til at spille.

- Nu må vi se, hvad Nikolajs (Jacobsen, red.) tanker er omkring fordelingen af spilletid, men jeg kan lige så godt sige nu, at vi går ind for at vinde den kamp.

- Vi vil gerne have en perfekt vej til semifinalen, så der er ingen grund til at få alt for meget grus i maskineriet.

Danmarks kamp mod Frankrig spilles onsdag klokken 20.30 og kan følges på dr.dk og i LIGA på P3.