Møllgaard efter nederlag i EM-premiere: En uvant, men også interessant situation

Taber Danmark næste kamp mod Ungarn, kan slutrunden allerede være forbi.

Henrik Møllgaard måtte noget uvant spille venstre fløj i angrebet i kampen med Island. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der var ikke mange søforklaringer og kun nogle få bebrejdelser rettet mod de makedonske dommere.

Til gengæld var der skuffelse over egen indsats hos de fleste danskere lørdag aften og samtidig stor respekt for modstanderne efter åbningsnederlaget på 30-31 til Island ved EM i herrehåndbold.

Men der også var en erkendelse af et stort pres på egne skuldre allerede efter første kampdag. For med et nederlag til Ungarn mandag aften kan det hele være slut, nærmest inden det er begyndt. For de danske verdensmestre en højst uvant situation.

- Der er mange ting i spil nu, siger Henrik Møllgaard, forsvarskæmpen, der også måtte tage en tørn som venstre fløj i angrebsspillet.

- Det er jo ikke mange af os, der kommer hjem efter en fed dag på arbejdet. En del spillere kom slet ikke i kamp og er ikke kommet ind i turneringen. Ved VM på hjemmebane for et år siden startede vi med at blæse et hold over, hvor alle kunne komme ind og mærke suset og være en del af succesen. Det er ikke ligefrem det, vi sidder med nu.

- Nu er alle kede af resultatet, og nogle er frustrerede, fordi de gerne ville have bidraget. Og dem, der har spillet en masse, kan jo også nemt finde fire-fem situationer, der havde kunnet ændre resultatet. Det er da en lortefornemmelse. Vi kan jo ikke bruge noget med 'proces', og 'vi er på vej' og alle mulige pis-ting. Der tæller kun to point i den næste kamp, for ellers skal vi hjem igen.

Er I gode til at få samlet op på jer selv og få hevet de sidste par procenter frem?

- Det er et godt spørgsmål. Det er jo en lidt uvant situation at kunne stå i en situation, hvor vi kan være ude efter to kampe. Men nu kender jeg jo alle spillere og har også spillet med langt de fleste på klubhold, og derfra ved jeg, at det er folk, der æder sig selv og ikke vil tabe to kampe i træk.

Danmark tabte holdets første kamp ved EM med 30-31 mod et stærkt og godt fightende islandsk mandskab. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Men som landshold har vi ikke stået i den situation, hvor vi efter kamp ét havde ryggen mod muren. Vi har måske stået efter kamp fem og vidst, at vi skulle vinde de sidste to kampe i mellemrunden og selv afgøre det. Det er nogle gange gået godt og andre gange skidt, men den situation kender vi.

- Nu står vi med en del spillere, som ikke er tilfredse med, hvordan de er kommet ind i turneringen. Nogle er slet ikke kommet ind i turneringen, og samtidig skal vi ramme den i kamp 2. Det er en underlig situation, og den er jeg da også lidt spændt på.

Den slags mentale situationer er nok mere interessante, hvis man ikke selv stod i den …

- For mig er det faktisk interessant at stå i. Vi skal have situationen til at fungere, prøve at få drevet holdet i en retning, hvor vi forhåbentlig præsterer. Vi er jo ikke blevet dårligere håndboldspillere, men alle sidder bare med en lortefornemmelse i aften. Når vi skal spise aftensmad, er der jo ingen, der har det vildt over, hvor fedt det var i aften. Nu skal vi have lov at være kede af det, og i morgen arbejder vi hårdt igen.

Næste opgave mandag aften hedder Ungarn, der indledte EM med en kneben sejr over Rusland, men det er også et hold, der må undvære et par store profiler i bagspillerne Mate Lekai og Richard Bodo, ligesom Gabor Csaszar ikke længere er med.

- Nu skal vi se noget video på både os selv og på, hvad Ungarn egentlig render og laver. Der er mange nye. Jeg gider normalt ikke spille mod Bodo og Lekai, hvis jeg kan slippe for det, men det er alligevel nogle gange nemmere, når man trods alt har et eller andet kendskab til dem, man spiller mod, siger Henrik Møllgaard.