Når Kroatien-skuffelsen har lagt sig er der 'noget godt at bygge videre på' for de danske håndboldkvinder

Fundamentet er på plads for Danmark til at bide sig fast i toppen af international kvindehåndbold.

De danske håndboldkvinder var skuffede efter nederlaget til Kroatien. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det blev ikke den bronzemedalje, som de danske håndboldkvinder utvivlsomt havde sat næsen op efter. En skuffende kamp mod Kroatien i bronzekampen betød, at resultatet på EM 2020 blev en fjerdeplads.

Det var skuffelse, der skinnede klart igennem hos de danske spillere efter kampen. Men alligevel har det ikke været en helt skuffende EM-slutrunde.

- Hvis du spørger mig om et par uger eller nogle måneder, så er jeg da helt sikkert optimistist omkring den her turnering og synes, at vi kan tage sindssygt meget med. Jeg synes, vi har taget noget helt vildt store skridt i den rigtige retning, og så er det lige de små marginaler, vi mangler. Dem får vi forhåbentlig med os på et tidspunkt, siger Mie Højlund.

Mie Højlund synes, at landsholdet har udviklet sig positivt under slutrunden. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Og netop skridt i den rigtige retning er det, som landsholdet har brug for. Efter en længere periode uden medaljer, sidst ved VM i 2013, er alle sejl sat ind på, at håndboldkvinderne igen skal være i toppen af verdenseliten.

- Nu har vi i en årrække arbejdet intensivt for at få kvinderne med på topniveau igen, det vil sige spille med om medaljer. Vi har investeret endnu flere penge i det, sat flere kræfter ind, ekspertkræfter fra Team Danmark. Nu står vi, og har haft muligheden, så det viser jo, at vi er på rette vej, siger Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund.

Fast bestanddel af top-4

Tager man bronzekampen ud af ligningen et øjeblik og vurderer helhedsindtrykket i stedet, så er sportschefen i DHF, Morten Henriksen, også overordnet tilfreds med EM-slutrunden, hvor han har set holdet udvikle sig.

- Det er ærgerligt at slutte af på den her måde, på en turnering, der, synes jeg, har vist nye standarder på mange områder. På det spilmæssige, det udtryksmæssige og indtil i dag også det mentale. Så er det rigtig ærgerligt, at vi på en eller anden måde virker væk i dag, siger han.

Sportschefen fortæller, at det er en ambition, at 'være en forholdsvis fast bestanddel af top-4'. Så nu kommer arbejdet til at bestå i at bibeholde den placering.

- Det hårde arbejde står foran os nu, for nu skal vi vise, at vi kan bide os fast i den her top-4-placering. Det er ambitionen, og det er det, vi skal kigge på fremadrettet, hvordan vi holder fast i det, siger Morten Henriksen.

DHF-sportschef Morten Henriksen (til venstre) og Jesper Jensen. Førstnævnte er 'ovenud tilfreds' med Jesper Jensens slutrundedebut som landstræner. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, så bestemt også et dansk landshold ved slutrunden, der spillede med større 'ro og selvsikkerhed'.

- Jeg synes, der var sket nogle ændringer og en forvandling. Jeg var vild med den fart, det danske hold spillede med de første seks kampe, hvor man havde større fokus på kontrafasen, hvor man sørgede for at bruge farten, man fik i benene op ad banen til også at tage med hjem i forsvaret, siger Lars Krogh Jeppesen.

Men han peger også på, at det danske hold skal udvikle sig på et særligt punkt, hvis de vil gøre sig forhåbninger om mere.

- Det er bare sindssygt vigtigt at have nogen, der faktisk godt kan lide, når kampen bliver spændende, uafgjort, som siger, at når det sker, så skal jeg fandme nok vise, hvad jeg er lavet af. Der er simpelthen for mange, der trækker sig tilbage og ikke er modige nok i den del af spillet. Det ser jeg stadig som en udfordring, og det blev illustreret meget godt i den her bronzekamp, siger Lars Krogh Jeppesen.

Umiddelbart er det ikke en spillertype, som Lars Krogh Jeppesen så i kampen mod Kroatien, og han har også svært ved at pege på, hvem det skal være, der løser den opgave fremadrettet. Men han er stadig optimistisk for landsholdets fremtid.

- Jeg synes, der er noget godt at bygge videre på. Det danske hold går en meget spændende fremtid i møde, der er kvalitet og man har en vanvittig base i det her forsvarsarbejde. Der er virkelig nogle dygtige forsvarsspillere på det danske hold, og de arbejder godt sammen. Allerede der, har du en rigtig fin base.

- Jeg synes, man har spillere til, at man er berettiget til at sige, hver eneste gang, man tager til slutrunde, at det kan blive i år, vi tager en medalje, siger Lars Krogh Jeppesen.

FacebookTwitter