Nordmændene ser frem til nervekrig mod Danmark i semifinalen: Begge hold bliver ’overtændte’

Norges håndboldlandshold har fuld respekt for Danmark forud for de to holds semifinalekamp fredag.

Norges håndboldkvinder forventer en 'overtændt' kamp med 'mange nerver' i semifinalen mod Danmark. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

De norske håndboldkvinder forventer en tæt kamp, når holdet på fredag møder Danmark i semifinalen ved EM i kvindehåndbold.

Blandt andet ser Norges stjernespiller Nora Mørk frem til den direkte skandinaviske duel om billetten til EM-finalen.

- Det er super imponerende af Danmark (at være i semifinalen, red.), og det bliver sjovt, siger hun til norske VG.

Nora Mørk mener ikke, at Danmark har nogen hjemmebanefordel til kampen, fordi der ikke er tilskuere på lægterne. Men hun har alligevel ladet sig imponere over det danske mandskab under slutrunden.

- De har virkelig taget store skridt på det seneste. Jeg synes, at Danmark har et rigtig godt hold, og de er store og stærke i det centrale forsvar, så det bliver en åben kamp. Der kommer til at være mange nerver, siger hun til VG.

Norges Nora Mørk glæder sig til nabokrig mod Danmark fredag. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Den norske fløjspiller Camilla Herrem fortæller til den norske avis, at hun ikke er overrasket over, at Danmark tirsdag slog Rusland og kom i semifinalen.

Hun forventer et intenst opgør mellem to hold, der kender hinanden ud og ind.

- Begge sider kommer nok til at være overtændte. Sådan plejer det at være, siger Herrem.

Målvogterne kan afgøre nabokrigen

Højreback Stine Skogrand, der til dagligt spiller i Herning Ikast Håndbold, er ligesom sine holdkammerater fuld af beundring for de danske håndboldkvinder.

Hun mener, at Norge skal være på dupperne, hvis de skal videre til finalen, selv om holdet har været ganske suveræne under slutrunden indtil nu.

- Det bliver vildt spændende. De fik en komfortabel sejr over Rusland, så vi skal være helt klar. Vi elsker at spille mod Danmark, siger hun til VG.

Norges landstræner, Thorir Hergeirsson, forventer, at Danmarks målvogter Sandra Toft får en afgørende rolle i semifinalen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Norges landstræner, Thorir Hergeirsson, siger efter holdets sejr over Ungarn tirsdag, at han forventer, at semifinalen mod Danmark kan blive afgjort af de to mandskabers målvogtere.

- Vores målmænd så rigtig gode ud i dag, men i en semifinale bliver niveauet af skud og kvalitet hævet. Det bliver en spændende kamp mellem vores målmænd og Toft og Reinhardt, siger han ifølge nyhedsbureauet NTB med henvisning til de danske målvogtere, Sandra Toft og Althea Reinhardt.

På DRTV kan du se dokumentaren fra håndboldlandsholdets store nedtur ved VM i Japan i 2019.

En norsk overhånd

Norges håndboldkvinder har vundet de seneste 13 opgør mod Danmark. Seneste nederlag skal findes helt tilbage i 2014. Og ikke siden 2002 har Danmark formået at slå Norge i en betydende kamp, mens Norge siden det år har vundet EM hele seks gange.

Også til EM-slutrunden i år har Norge været blandt forhåndsfavoritterne. Og Norge har i den grad levet op til favoritværdigheden. Nordmændende har gjort rent bord og vundet samtlige af sine kampe indtil videre i turneringen.

Danmarks landstræner Jesper Jensen er forberedt på en benhård dyst. Men han ser optimistisk på Danmarks vinderchancer.

TV2 Norges håndboldekspert Bent Svele ser også muligheder for Danmark i semifinalen. Men de er spinkle, mener han. Det kræver en norsk off day.

- Norge har det bedste hold og er favoritter til at vinde guldet. Men selv de bedste hold kan selvfølgelig have en dårlig dag i semifinalen, siger Bent Svele til VG.

FacebookTwitter