Nu gælder det bronzekampen: 'Vi skylder os selv at vinde en medalje'

Håndboldkvinderne spiller bronzekamp mod Kroatien ved EM, og alle sejl er sat ind på at få en sejr.

Håndboldkvinderne møder Kroatien i bronzekampen kl. 15.30 søndag. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det var et skuffet landshold, der efter semifinalen måtte konstatere, at det blev Norge, der bookede billetten til EM-finalen mod Frankrig.

I stedet må håndboldkvinderne indstille sig på at spille bronzekamp mod Kroatien.

- Det er jo et eller andet sted helt vildt, at vi er sure, ærgerlige og skuffede over, at vi ikke slår Norge i den semifinale. Men det er jo fordi, vi har så stor tro på egne evner og hinandens evner, at vi havde spillet i hvert fald i første halvleg til at slå nordmændene, og det var pludselig en helt ny situation for os i en mesterskabskamp mod Norge. Det er bare fedt at vi har fået den ærgerrighed ind på holdet, siger Sandra Toft.

Men til trods for skuffelsen over den missede finaleplads, så er der ikke tid til at dvæle for længe ved semifinalenederlaget. For der venter en bronzekamp, der gerne skal give en sejr.

Landsholdet er ikke ubevidste om betydningen af netop en bronzemedalje, fortæller landstræneren.

- Den turnering, vi har leveret, er ikke bare et resultat, det er jo en radikal ændring på kultur, udtryk og mange andre ting. Jeg synes, den fortjener at slutte af på fornemmeste vis med en medalje. Jeg synes jo virkelig, vi har spillet virkelig flot og suverænt og har haft en sindssyg flot progression igennem en hel turnering.

- Vi skylder os selv at vinde en medalje, og den ville være gigantisk stor og forhåbentlig også starten på en æra, hvor vi igen skal være at finde i top-4, siger Jesper Jensen.

Landstræner Jesper Jensen synes at holdet skylder sig selv at slutte EM af med en sejr mod Kroatien i bronzekampen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Har ikke prøvet det før

Allerede nu har holdet rykket sig i kraft af de præstationer, danskerne har leveret ved slutrunden.

- Det gør sindssygt meget for selvforståelsen, at vi er nået hertil, og at vi har kunnet spille lige op med både franskmændene og nordmændene, som skal spille finale. Vi er ikke langt fra, og vi skal bare bevise nu, at vi kan være der mere konstant. Vi har fået en stabilitet, som gør, at mange hold skal spille ekstraordinært for at slå os, siger Kathrine Heindahl.

Den danske stregspiller påpeger også, at søndagens bronzekamp er en fin mulighed for at sætte en stopper for en efterhånden lang periode, hvor Danmarks håndboldkvinder ikke har hentet medaljer ved slutrunderne.

- Der er rigtig mange af os, der endnu ikke har noget i tasken fra nogen mesterskaber, så det vil betyde alt endelig at kunne tage en medalje hjem. Syv år siden sidst, så for håndbolddanmark og for kvindehåndbolden vil det have kæmpestor betydning at vi igen kan lege med i toppen, siger Kathrine Heindahl.

Louise Burgaard, Trine Østergaard og Anne Mette Hansen er de eneste, der var med til at vinde bronze i 2013 ved VM, som var den seneste gang, at et dansk kvindelandshold i håndbold stod på et af podiets tre trin.

Sådan så landsholdet ud sidst, de sikrede sig en medalje ved en slutrunde. Det er kun Anne Mette Hansen, Louise Burgaard og Trine Østergaard, der er gengangere fra dengang i 2013, hvor det blev til VM-bronze. (Foto: Jan Christensen / FrontzoneSport © Jan Christensen/FrontzoneSport)

Derfor betyder kampen ekstra meget for Sandra Toft, der har tabt to bronzekampe med landsholdet ved henholdsvis VM i 2011 og 2016-udgaven af EM.

- Landsholdet betyder ufatteligt meget for mig, og det er her, jeg har de største drømme og ambitioner, så hvis jeg kan få lov til at få min første medalje, så er det i hvert fald en, jeg kommer til at huske.

- Jeg havde jo nok solgt den inden, hvis der var nogen, der fortalte, at jeg skulle spille en bronzekamp. Nu har jeg før tabt to bronzekampe, og det er en flad fornemmelse at forlade en slutrunde uanset, hvordan du har gjort det inden, hvis du ikke får metal med hjem. Medaljen vil rangeres meget, meget højt, hvis ikke helt i top, siger Sandra Toft.

Danmarks bronzekamp mod Kroatien spilles klokken 15.30 og kan følges på TV2 i fjernsynet eller i LIGA på P3.

FacebookTwitter