Saugstrup vil altid diskutere, mener Møllgaard. Men det er ikke til debat, at han er blandt verdens bedste

I december blev Magnus Saugstrup nomineret til verdens bedste stregspiller, og det er helt på sin plads, siger holdkammeraten på landsholdet, Henrik Møllgaard.

(Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix. Collage: Maria Eriksen Volthers)

Der bliver givet, der bliver taget. God banter, som man ville sige. Drillerier.

Henrik Møllgaard når også kun ti sekunder ind i sit svar, inden første subtile stikpille til Magnus Saugstrup listes ud mellem sidebenene - og når Danmarks forsvarsstyrmand sender en verbal svirper afsted, giver det oftest røde mærker på kinderne.

De to håndboldspillere lærte for alvor hinanden at kende, da Henrik Møllgaard i 2018 vendte hjem til Danmark og Aalborg Håndbold. Her tilbragte duoen tre sæsoner sammen, før Magnus Saugstrup i sommer skiftede til den tyske topklub Magdeburg.

Der er, ifølge Møllgaard, ikke stor forskel på unge, urutinerede Saugstrup, han mødte dengang, og det granvoksne stykke mandfolk, som står ved siden af ham i dag.

- Det er der faktisk ikke. Der er bare kommet mere af det. Magnus var allerede meget dygtig og meget diskuterende dengang, og så var han også enormt ærgerrig, siger Møllgaard.

Diskuterende? Saugstrups øjenbryn letter, Møllgaard taler videre.

Om at stregspilleren er vokset med alderen og har leveret flot i flere sæsoner.

- Hans indtog på landsholdet har bare været med til at løfte tingene. Det kan jeg selv huske fra dengang. Det giver virkelig en brand i hverdagen til at blive endnu bedre, siger Henrik Møllgaard.

Se et udklip af interviewet med Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup i videoen herunder

Det er gået 'fremad på mange parametre', lyder den (meget) beskedne vurdering fra Saugstrup selv, og det er til dels også Møllgaards fortjeneste.

Han rykkede kulturen i Aalborg, og det trak Magnus Saugstrup med.

- Det er vi nogen spillere, der har draget nytte af, siger stregspilleren.

- Det er blevet til mere spilletid, større roller og nu er jeg med her på landsholdet. Jeg synes egentlig bare, at det er sjovt at spille håndbold, og det er dejligt, at det går fremad med det hele.

Med tanke på, at Magnus Saugstrup - på tværs af klub- og landshold - siden sommer har spillet 36 kampe med 34 sejre, en uafgjort og et nederlag til følge, er succesen da også til at få øje på.

Har hele pakken

Der flyver kærlig ris og ros i begge retninger, når de to deler mikrofon i Budapest, og myten om Magnus Saugstrup som den stille nordjyde, der får en daglig ration af ord til rådighed, afliver Henrik Møllgaard hurtigt.

Jo, jo, stregspilleren er meget rolig.

- Men Magnus er heldigvis også meget social og vil meget gerne være med. Han vil også gerne være med i alle diskussioner, griner landsholdsspilleren.

Og så er han udpræget dårlig til at lytte og tage råd til sig, slår Henrik Møllgaard småkækt fast. Saugstrup protesterer og understreger pointen om sin diskussionslyst.

Siden Magnus Saugstrup fik debut i 2018, har han og Henrik Møllgaard næsten fast stået vagt, når grænserne i den danske midte skulle forsvares. Her får franske Nikola Karabatic hårdhændet behandling af duoen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Noget, som ikke er til diskussion, er til gengæld, at Magnus Saugstrup i en alder af 25 år har kilet sit navn ind i debatten om, hvem der er de dygtigste på positionen langs målfeltets bue.

I december blev nordjyden nomineret til verdens bedste på sit felt, og her har Henrik Møllgaard også den tidligere klubkammerat rangeret.

- Der er mange dygtige strege, men som samlet pakke er Magnus en af de allerbedste allerede. Han kan så mange ting, han kan bruges på forskellige måder i forsvaret og så har han et fantastisk vindergen, siger Møllgaard.

- Han vil vinde alle diskussioner, han vil vinde i fodbold og han vil bestemt også vinde, når vi træner og spiller håndbold - og han vil gå langt for det.

Danmark spiller anden kamp i mellemrunden ved EM lørdag aften mod Kroatien. Der er kampstart klokken 20.30 og opgøret kan følges i LIGA på P3, her på dr.dk eller ses på TV2.