Stort dansk overskud før EM-gyser: 'Vi står i en fysisk forfatning, andre hold ikke gør lige nu'

Landstræner Jesper Jensen føler sig overbevist om, at andre EM-nationer ikke kan matche de danske håndboldkvindernes fysiske overskud.

Head coach Jesper Jensen of Denmark during the EHF EURO 2020 European Women's Handball Main Round - Group I match between Denmark and Spain at Jyske Bank Boxen in Herning in Denmark, on December 13, 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Hvis de danske spillere kørte mod hotellet med tilnærmelsesvis samme overskud, som landstræner Jesper Jensen havde i sin virtuelle optræden foran den samlede danske verdenspresse, har stemningen været munter.

Han var rolig, helt rolig, og smilende, men bevarede - trods udklasseringen af de spanske viceverdensmestre - begge ben på jorden, lød det afvæbnende.

- Det er værre med medierne. Dem kan vi ikke altid styre, sagde Jesper Jensen.

Timålssejren over Spanien søndag aften tilskrev han en benhård dansk gameplan, hvor kontra, kæberaslere og kontant afregning kyste EM-modstanderen fuldstændig.

Det var vel 'fint nok' at lade op til knald eller fald-kamp mod Rusland på tirsdag om semifinalepladsen med sådan en omgang øretæveuddeling?

- Ja, for søren da. Det kunne vi ikke have skrevet bedre, og jeg blev kun halvanden time ældre i dag (søndag aften, red.). Mod Sverige røg der nok et års tid, grinte landstræneren med henvisning til gyseren mod vores skandinaviske naboer forleden.

Med 55 i redningsprocent gjorde Sandra Toft sit til, at Danmark efter pausen kunne spare nogle af profilerne mod Spanien. Danskernes førstevalg i buret fik også selv lov til at hvile kroppen i anden halvleg. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Med Spanien på behørig afstand opgøret igennem fik danskerne mulighed for at give pause til nogle af dem, der er trukket store veksler på indtil videre. Hvil til forsvarskrumtap Line Haugsted, fløjraketten Trine Østergaard og også Sandra Toft i målet.

Vigtigheden af det var svær at prissætte, som Jesper Jensen stod der, men han var ikke i tvivl om, at holdet har styr på energireserverne.

- Vi står i en fysisk forfatning, som jeg ikke tror, andre hold gør lige nu. Vi står godt, er glade og nyder hinandens selskab. Der er ikke så mange, der er trætte af træneren endnu, men det kan selvfølgelig nå at komme, grinte håndboldlandstræneren.

Det hele 'kører bare efter en snor'.

- Vi behøver ikke at blive dygtigere og dygtigere i løbet af turneringen. Bare de andre bliver dårligere, og det gør de, fordi de fysisk ikke kan være med os, sagde Jesper Jensen.

Ingen piveri over ekstra russiske hviledage

For få dage siden var der lidt kvæk fra Frankrigs lejr omkring EM-programmet i mellemrunden, og hvordan det favoritiserede danskerne.

En skandale, simpelthen, mente franskmændenes landstræner, Olivier Krumbholz.

Dengang trak Jesper Jensen selv på skulderen, kaldte det 'åndssvagt', og rettede sit fokus andre steder hen.

Men hvad så nu? Hans danske landshold møder tirsdag Rusland, som op til det opgør kommer med fire dage siden seneste kamp. Kunne Jesper Jensen også nynne med på Krumbholz' klagesang?

- Det lader vi de andre om og tager det stille og roligt. Det er nogle ting, vi ikke kan gøre noget ved. Jeg kunne også stille mig op og sige noget om dommerne, men det er nogle forudsætninger, vi ikke kan pille ved. Vi holder os til de ting, vi kan gøre noget ved, og det er vi ret dygtige til, sagde Jesper Jensen.

Danmarks kvindelandshold i håndbold møder tirsdag aften klokken 20.30 Rusland ved EM-slutrunden. Følg kampen direkte i LIGA på P3 eller i skrift på dr.dk.

FacebookTwitter