Trods storsejr og straffekastredninger kan Danmark 'ikke være anden halvleg bekendt'

Det danske håndboldlandshold for herrer er kommet i gang med en sejr ved EM i håndbold, men spilmæssigt er der ting, der kan gøres bedre.

Mathias Gidsel mener ikke, at Danmark kan være anden halvleg bekendt. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Slinger i valsen var der ikke meget af, hvis man ser på resultatet af Danmarks EM-åbningskamp mod Montenegro.

Med de ganske overbevisende cifre på 30-21 fik landsholdet med sejren en fornem start på slutrunden i Ungarn og Slovakiet,

Resultatet var danskerne da også godt tilfredse med, men spilmæssigt er der meget at forbedre, fortæller landstræner, Nikolaj Jacobsen.

- Det er lang tid siden, vi har lavet så mange tekniske fejl som i dag. Skal vi noget fremdateret, skal vi klare det væsentligt bedre end i dag, siger Nicolaj Jacobsen til TV2 efter kampen.

Fra sin venstrebackposition leverede Mikkel Hansen flere flotte scoringer i løbet af kampen. Men heller ikke han mener, at det danske spil kørte som en velsmurt maskine.

- Det kunne godt være bedre. Vores start på anden halvleg skulle have været bedre. Det blev en lille smule hakkende. Vi brænder et par skud, så det kunne godt være bedre. Men så igen: plus ni i en åbningskamp, det kunne ikke være bedre, siger Mikkel Hansen til TV2.

Mikkel Hansen fik målnettet til at blafre flere gange under Danmarks åbningskamp mod Montenegro. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

I første halvleg lagde landsholdet stærkt fra start, og håndboldherrerne gik da også til pause med en ganske overbevisende føring. Men da de lige havde været nede og sidde i omklædningsrummet, var det, som om koncentrationen manglede det sidste, og verdensmestrene lige skulle spilles varme igen.

I de første tyve minutter af anden halvleg fik montenegrinerne også hentet ind på den danske føring, og danskernes spil fra anden halvlegs start irriterer derfor Mathias Gidsel.

- Første halvleg var god. I anden halvleg begynder vi at miste koncentrationen og sløse lidt. Det kan vi ikke rigtig være bekendt, siger Mathias Gidsel til DR Sporten.

Står det til landsholdets anfører, Niklas Landin, der pillede flere straffekast i første halvleg, er der derfor også ting, der skal rettes op på, når Slovenien venter i lørdagens opgør.

- Vi kan ikke være anden halvleg bekendt, men jeg har en ro i, at Montenegro ikke kom med mere i anden halvleg. Selvfølgelig er vi aldrig tilfredse med at vi sløser, så vi skal italesætte det overfor hinanden. Det går ikke, og det går overhovedet ikke på lørdag. Der skal vi ikke kun spille 30 gode minutter, der skal vi spille 60, siger Niklas Landin.

Når det kommer til resultatet er der dog ikke meget at komme efter. Åbningskampen, hvor nervøsiteten ofte kan spille et puds, blev vundet med ganske overbevisende cifre.

Ni måls forskel var der på Danmark og Montenegro, og Mathias Gidsel erklærer sig enig med sin backkollega i, at et sådant resultat 'ikke kunne være meget bedre'.

- Det vigtigste er at vi vinder og har fået en god start på EM, siger Mathias Gidsel.

Selvom landstræneren slog ud med armene i anden halvleg, kan han glæde sig over en sejr på ni mål i åbningskampen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Næste kamp for det danske landshold er på lørdag. Her står Niklas Landin og kompagni ansigt til ansigt med Slovenien, der også åbnede slutrunden med en sejr. Den kamp kan følges på dr.dk, i LIGA på P3 og på TV2.

FacebookTwitter