Verdensmestrene blev ramt af en ny hverdag: 'Vi er ikke supermænd'

Håndboldherrerne led et overraskende nederlag, da de tabte med fire mål til Nordmakedonien i EM-kvalifikationen torsdag aften.

Mathias Gidsel måtte skuffende forlade banen torsdag aften, da Danmark tabte til Nordmakedonien. (Foto: Pedja Milosavljevic © Scanpix)

At det var de dobbelte verdensmestre mod nummer 23 fra seneste VM var ikke til at få øje på, da håndboldherrerne torsdag aften tabte med 29-33 mod Nordmakedonien i kvalifikationen til EM.

Undervejs i kampen, som blev spillet i Skopje, var hjemmeholdet foran med hele otte mål, og det var kun en fin dansk slutspurt, der gjorde, at det ikke blev decideret pinligt.

Holdet var stort set det samme, som det der vandt VM for under halvanden måned siden, men spillet på banen var milevidt fra det, der blev leveret i Egypten.

Én af VM-slutrundens store spillere Mathias Gidsel lagde bestemt heller ikke skjul på, at præstationen var langt under niveau, men GOG-spilleren manede samtidig til besindighed.

- Det er en kæmpe nedtur. Vi var der bare ikke i dag, og de var dygtige. Mange er inde i et hårdt program i deres klubber, og selvom vi vil, er vi er ikke supermand. Vi kan ikke altid ramme VM-niveau, desværre, sagde Gidsel efter kampen og fortsatte om spillernes fysiske forfatning oven på nogle hårde måneder.

- Det er en lang og sammenpresset sæson pga. corona, så det river lidt tænder ud. Det er ikke en undskyldning for i aften, overhovedet ikke. Der er ikke andet for end at komme tilbage på søndag og give den en ordentlig en og vise, at det ikke var os værdigt.

Mulighed for hurtig revanche

Allerede søndag er der altså mulighed for, at Danmark kan komme tilbage på sporet, når den igen står på et møde med Nordmakedonien - denne gang hjemme i Danmark, nærmere bestemt Aalborg.

Her skal man ikke være bekymret for, om de danske spillere kan ryste skuffelsen af sig, forsikrer Gidsel, som i torsdagens kamp noterede sig for tre scoringer.

Mathias Gidsel løfter pokalen som symbol på Danmarks VM-triumf tilbage i januar. (Foto: Mohamed Abd El Ghany © Scanpix)

-Det er jeg ret overbevist om, vi kan. Det kommer vi til. Det i dag (i går red.) klæder os ikke, og vi er ikke stolte af den her præstation. Jeg er sikker på, at vi nok skal levere bedre på søndag.

Han afviser også, at han selv vil få problemer med at rejse sig efter at være kommet en smule ned på jorden igen efter et stort VM, hvor den 23-årige back fik sit helt store gennembrud.

- Nu har jeg tabt mange håndboldkampe i mit liv, desværre, også i Europa, så det er ikke første gang og ikke sidste. Så jeg reagerer ikke anderledes. Jeg skal nok være der på søndag. Jeg er megamotiveret og megastolt over at være med her, så jeg lægger mig ikke ned på søndag. Det lover jeg.

Efter nederlaget torsdag aften har Nordmakedonien overtaget førstepladsen i Gruppe 7, men Danmark kan altså tage den tilbage med en sejr på fire mål eller flere i kampen søndag.

Kampen mellem Danmark og Nordmakedonien starter kl. 16.00 og kan ses direkte på TV 2 eller høres i Liga på P3.

FacebookTwitter