'Vi skal steppe op på mange områder, hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at få medaljer med hjem'

Landstræner Nikolaj Jacobsen vil have sit hold op i gear ved EM i håndbold, hvis der skal medaljer med hjem.

Nikolaj Jacobsen vil se forbedringer på sit landshold. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

Fire sejre på stribe. Det er facit for Danmark ved EM i håndbold, efter det torsdag aften blev til en 28-24-sejr mod Island.

Men alligevel efterlyser landstræner Nikolaj Jacobsen forbedringer både til højre og venstre på sit danske landshold.

- Vi skal steppe op på mange områder, hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at få medaljer med hjem, lød det fra landstræneren efter sejren over Island.

Selvom Island måtte undvære seks spillere, heriblandt det offensive omdrejningspunkt Aron Palmarsson og førstemålmand Björgvin Gustavsson, så havde danskerne svært ved at afgøre kampen.

- Det blev forkrampet, og vi var ikke frigjorte nok.

- Mathias Gidsel og Mads Mensah var de eneste to, der turde gå på mål, og der er flere, der skal byde ind. Især i bagkæden. Vi har 16 redninger, de har fem, og alligevel er vi pressede indtil de sidste fem minutter, siger landstræneren.

Der var alligevel plads til jubel hos landstræneren, da kampen blev fløjtet af, selvom han gerne vil have sit hold til at steppe op. (Foto: Tibor Illyes © Ritzau Scanpix)

Men står det også til, som landstræneren hævder?

Både og, mener DR Sportens håndboldekspert Kasper Søndergaard.

- Jeg kan godt se, hvad Nikolaj Jacobsen mener.

- Det islandske hold vi lige har mødt, er jo ikke det stærkeste hold, og Kevin Møller var rigtig god. Så kan man sige, at mod det hold som det Island kom med, bør man ikke være afhængig af så store redninger. Men det hænger sammen med, at angrebsspillet hakkede lidt, vi lavede for mange fejl og var lidt ukoncentreret.

- Men jeg vil sige, at Island altså stadig kom med god kvalitet. Omar Ingi Magnusson og Janus Smarasson spiller godt, de dækker godt op og kæmper med alt hvad de ejer og har, siger Kasper Søndergaard.

Janus Smarason gjorde ondt på det danske forsvar. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

Mange forventede, at Danmark ville køre et coronaramt islandsk landshold over, og med det in mente kan det virke mærkeligt, at Danmark ikke for alvor fik slået et stort forspring og vandt stensikkert, som vi har set hidtil i turneringen. Men at Island stod imod, kommer ikke bag på Kasper Søndergaard.

- Det kommer måske bag på mig, at Danmark ikke laver flere mål, for jeg troede Islands forsvar ville få det svært. Men de gjorde det udmærket. At Danmark så laver lidt for mange fejl, kan jeg godt leve med, så længe vi stadig vinder. Der var jo ikke rigtig tvivl om resultatet, siger Kasper Søndergaard.

Kasper Søndergaard er dog ikke i tvivl om, at Danmark nok skal være med, når det for alvor bliver sjovt ved EM-slutrunden.

- Jeg er ikke ligeså bekymret som Nikolaj i hvert fald. Jeg tror helt sikkert at Danmark nok skal vinde en medalje, og også en pæn en. Det er klart at Spanien, Frankrig, Norge og Sverige alle godt kan give problemer, men jeg synes det ser rigtig godt ud, siger Kasper Søndergaard.

Næste kamp for Danmark er mod Kroatien på lørdag.