Endnu en dansk landsholdsprofil rykker til Ungarn: 'Vil have mere tid til familien'

Den ungarske håndboldklub Veszprem bekræfter, at Rasmus Lauge er ny spiller fra sommeren 2019.

Rasmus Lauge bliver i Veszprem klubkammerat med danske René Toft Hansen. (Foto: MARKO DJURICA © Scanpix)

Den danske landsholdsspiller Rasmus Lauge skifter fra håndboldklubben Flensburg-Handewitt til den ungarske mesterklub Veszprem fra 1. juli 2019.

Det bekræfter begge klubber på deres hjemmesider mandag formiddag.

I marts 2017 forlængede Lauge sin kontrakt med Flensburg-Handewitt frem til sommeren 2021, men danskeren forlader Tyskland to år før tid.

Veszprem oplyser, at 26-årige Lauge har fået en toårig kontrakt med mulighed for at forlænge med yderligere et år.

- Veszprem er en fantastisk klub med store ambitioner. De satser alt på at vinde Champions League. Det er svært at sige nej til dem, siger Lauge til den ungarske klubs hjemmeside.

Mere tid med datteren

Det er dog ikke kun sportslige ambitioner, der driver Lauge til Ungarn. Bagspilleren har døjet med flere alvorlige skader de seneste år, hvor Bundesligaens hårde kampprogram har været en udfordring.

- Jeg er 100 procent håndboldspiller, og jeg må derfor passe på min krop for at kunne spille håndbold så længe som muligt, lyder det fra Rasmus Lauge:

- Siden 2013 har jeg haft det sjovt i DKB Handball-Bundesliga (den tyske liga, red.), men jeg har også haft to alvorlige skader. Min krop lider under den meget høje belastning og de utroligt mange kampe og lange rejser. Jeg har nu fået mulighden for at spille i en liga, hvor belastningen er tydeligt mindre.

Lauge er netop blevet far til en datter, som han med skiftet håber at få mere tid sammen med.

-Efter min datters fødsel har min synsvinkel også ændret sig i de seneste måneder. Jeg vil helt enkelt gerne have mere tid med min familie.

26-årige Rasmus Lauge lover dog, at give alt i de

Klubkammerat med René Toft Hansen

I Ungarn genforenes Lauge med Ljubomir Vranjes, som er cheftræner for Veszprem og kalder Lauge for en ønskespiller.

Rasmus Lauge bliver genforenet med Ljubomir Vranjes, når han skifter til Veszprem. (Foto: Ognen Teofilovski © Scanpix)

44-årige Vranjes, der også er ungarsk herrelandstræner, var i flere år ansat som først spiller og siden cheftræner i Flensburg.

I 2015 var Vranjes med til at hente Lauge til Flensburg fra rivalen THW Kiel.

- Rasmus passer ind i min spillefilosofi, og det var derfor, jeg hentede ham til Flensburg. Han er nu i sin bedste alder og allerede en færdigudviklet spiller, men han kan blive endnu bedre, siger Vranjes til Flensborg Avis.

Mens Lauge først skifter til Veszprem næste år, får klubben allerede til sommer en dansk tilgang i form af stregspilleren René Toft Hansen. Det skifte blev offentliggjort i sidste uge.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter