Final Four-del: Kampprogrammet spiller favoritværdigheden til København Håndbold

København Håndbold har haft lodtrækningsheld – både hvad angår modstander og spilletidspunkt - forud for Final-4 i håndboldkvindernes pokalturnering.

København Håndbold er favoritter til at vinde kvindernes pokalturneringen, vurderer DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Pokalturneringen for de danske håndboldkvinder går i dag ind i sin afgørende fase, når de sidste fire klubber skal spille det såkaldte Final-4.

Og af de fire klubber, der i dag skal spille semifinaler, får København Håndbold svært ved at løbe fra favoritværdigheden.

Københavnerne har nemlig haft al den held i lodtrækningen, som klubben kunne ønske sig. For ikke nok med at man i fredagens semifinale har trukket den på papiret letteste modstander i Aarhus United, der i ligaen lever en tilværelse i bunden af rækken på en 10.-plads, så har københavnerne også været så heldige at skulle spille fredagens første kamp.

- Det hold, der har den første kamp, har en stor fordel. Og dér har vi København Håndbold, som er store favoritter mod Aarhus United, så København får nok længere tid inden finalen end sin modstander, siger DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Semifinalen mellem København Håndbold og Aarhus United spilles i dag i JYSK Arena i Silkeborg kl. 18.00, og først to timer senere går den anden semifinale mellem Team Esbjerg og FC Midtjylland Håndbold i gang.

Vinderen af den første semifinale har dermed to timer mere end enten Esbjerg eller Midtjylland til at restituere forud for finalen, der spilles lørdag kl. 16.00.

Ikke lang tid til at komme sig

Timer, der måske kan lyde ligegyldige, men med i ligningen hører, at mange af spillerne i Final-4 netop er vendt hjem fra et hårdt verdensmesterskab i Tyskland og tiden til at restituere forud for finalen kan derfor blive afgørende.

- Team Esbjerg og FC Midtjylland får virkelig en opgave for, og når et af holdene har vundet, er der ikke lang tid til at komme sig inden finalen, der skal spilles dagen efter.

- Oven i det så spiller begge klubber meget med de samme spillere – så hvis det bliver et tæt opgør, så har trænerne ikke andre muligheder end at bruge de spillere gennem hele kampen og kan ikke spare dem inden finalen.

- Det er ikke optimalt for de to hold, at semifinalen og finalen ligger så tæt på hinanden, siger Lars Krogh Jeppesen.

Begge fredagens semifinaler i Final4 kan ses i fjernsynet på TV 2 Sport.