Final4 byder på danskere og verdensstjerner: 5 profiler, du skal holde øje med

Håndboldspillerne Lasse Andersson og Kevin Møller kan være med til at sikre Barcelona Champions League-pokalen.

Lasse Andersson kan vinde sin første Champions League-titel med Barcelona. (Foto: ALBERTO ESTÉVEZ)

Hvem skal vinde det prestigefyldte Champions League-trofæ?

Det får vi svar på, når fire klubber i denne weekend tørner sammen i kampen om titlen i Lanxess Arena i Köln.

Der er både danskere og verdensstjerner på holdkortet hos de fire semifinalister. DR's håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen giver dig herunder fem navne, som du skal holde et ekstra øje med henover Champions League-weekenden:

1

Danskeren

Der er mulighed for at heppe på danskere, når de to Champions League-semifinaler skydes i gang. Venstrebacken Lasse Andersson og målmanden Kevin Møller kan begge komme på banen for Barcelona.

VM-guldvinderen Casper U. Mortensen spiller også i den spanske klub, men er tvivlsom til kampene på grund af en skade.

Den danske landsholdsspiller René Toft tørner til daglig ud for ungarske Veszprém, men også han er ude med en skade.

Du skal især fokusere dine rød-hvide briller på Lasse Andersson, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Han er ved at finde sit gamle niveau fra før, han fik de skrækkelige skader. Han scorede nogle fantastiske mål mod Nantes i kvartfinalen. Det er en spiller, som er ved at være tilbage angrebsmæssigt med sit enorme skudrepertoire og skudstyrke.

Se Lasse Anderssons fem flotte mål mod Nantes i videoen ovenover:

2

Den kroatiske nøgle

Offensiven i Kielce er dirigeret og ledet af den kroatiske playmaker Luka Cindric.

I returopgøret i kvartfinalen mod Mikkel Hansen og PSG var Kielce lige ved at smide Champions League-eventyret på gulvet.

Men den 26-årige playmaker tog enormt ansvar, og på trods af et nederlag vandt den polske klub samlet og strøg videre i semifinalen.

- Han har et fantastisk overblik, et fantastisk drive i sit spil, og så formår han at gøre sine medspillere gode. Samtidig er han også vanvittigt farlig selv. Han er nøglen for Kielce i det offensive spil, siger Lars Krogh Jeppesen.

Se Cindric' scoringer fra kampen i videoen ovenover:

3

Pensionisten

På Veszprems hold løber den 38-årige højreback Laszlo Nagy stadig rundt. Han går på pension til sommer, så han kan altså slutte karierren af med at vinde endnu et Champions League-trofæ. Han har tidligere vundet med FC Barcelona.

- Nagy har stadig en enorm rolle og en stor betydning for Veszprem. Han er lederen på holdet og på trods af, at han ikke scorer så mange mål, er han stadig en vanvittigt vigtig spiller i begge ender, siger DR's håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Han kan både score og lave frække afleveringer. Se dem i videoen ovenover:

4

Islænding i topform

Træneren i Barcelona, Xavi Pascual Fuertes, kan glæde sig over, at en af hans vigtigste spillere er kommet tilbage i topform efter en skade. Det er islandske Aron Palmarsson, der altså efter sigende skulle være brandvarm på playmaker-positionen igen.

- Det bliver en fornøjelse at følge Aron Palmarsson, der har kæmpet lidt med formen. Men rygterne går på, at han er lige præcis der, hvor han skal være. Og når islændingen er det, så er han en af de allerbedste på positionen. Der er ikke noget, han ikke kan. Han er vanvittig på skuddet, og han har et fantastisk blik for spillet. Han kan godt blive nøglen for Barcelonas offensiv, siger Lars Krogh Jeppesen.

Se islændingen i aktion for Barcelona i videoen ovenover:

5

Den lettiske kæmpe

Forestil dig, at du står på en håndboldbane i forsvaret, og så kommer der 135 kilo fordelt på 2 meter og 15 centimeter imod dig med fuld fart.

Det er virkeligheden for Dainis Kristopans' modstandere. Højrebacken, der spiller for HC Vardar, rager godt op over de fleste håndboldspillere, og det er en stor fordel for det lettiske fyrtårn, der har scoret 80 mål i Champions League-sæsonen.

- Han er en meget farlig spiller at møde. En spiller, der selvfølgelig skiller sig ud på grund af sin størrelse. Det er en spiller, der på dagen virkelig kan gå ind og sætte sit aftryk, siger håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Se Kristopans bryde igennem forsvaret igen og igen i videoen ovenover:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk