Flensborgs danske håndboldgeneral er stolt af gyldent punktum

Efter 11 år i tro tjeneste for den tyske storklub SG Flensburg-Handewitt vender Thomas Mogensen hjem til dansk håndbold med et tysk mesterskab i rygsækken.

Thomas Mogensen har spillet over 500 kampe for SG Flensburg-Handewitt.FOTO: TT News Agency/Andreas Hillergren via REUTERS (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Når slutningen er god er alting godt. Sådan er recepten til ethvert stort eventyr. Og derfor slutter den danske håndboldspiller Thomas Mogensens tyske eventyr selvfølgelig også med, at han henter det tyske bundesliga-guld efter at have forsøgt i 11 år.

Nu venter en hjemvenden til den danske liga og Skjern. Og selvom de 11 år i Flensborg har budt på andre triumfer i pokalturneringen og Champions League, så er det afgørende for hovedpersonen, at kunne triumferer til slut.

- De sidste 10 dage har været forfærdelige. Jeg har glædet mig som et lille barn, men jeg har slet ikke kunne finde ro. Så jeg har gået rundt med en puls på 180 i 10 dage, og nu er jeg bare helt færdig. Men hold kæft mand, det blev et fantastisk punktum, siger Thomas Mogensen.

Hjertet bliver i Flensborg

I sidste ende var gulddramaet intakt indtil det sidste slutfløjt, da storfavoritterne fra Flensborg ikke kunne knække Göppingens undertippede spillere. Et mål gjorde dog forskellen og sikrede Nordtyskerne deres første mesterskab siden 2004.

- Når hele regionen og byen bare har besluttet sig for, at den her kamp skulle vindes, så lægger det naturligvis et kæmpe pres på en. Der skete så mange ting, og vi svedte helt vildt. Men det lykkedes, forklarer Thomas Mogensen.

Og det betyder meget for den danske publikumsfavorit ikke at skuffe det publikum, der har gjort ham til en stjerne i den nordtyske region. Efter 11 år i Flensborg føler Thomas Mogensen sig også så meget hjemme i byen ved grænsen, at han bliver boende, selvom hans arbejdsplads kommer til at ligge i Skjern mere end 170 kilometer fra Flensborg.

- Det er lidt utradionelt at blive boende i Tyskland. Men vi vil gerne skabe vores netværk, der hvor vi er og have et liv udenfor banen. Og vi har fundet rigtig mange skønne mennesker hernede, der gør at vi har det godt her, og ikke vil væk, udtaler Mogensen til Flensborg Avis.

Legendestatus blandt de håndboldgale

Det er forståeligt, at den danske back og playmaker føler sig godt tilpas i Flensborg for i håndbold-mekkaet med den berygtede hjemmebane kendt som helvedet i nord har han opnået en legende status.

Det forklarer redaktør for Sportsredaktionen på Flensborg Avis, Ruwen Möller.

- Historisk set er han blandt de allerstørste her i Flensborg. Han blev også udnævnt som klublegende af ledelsen af holdet. Han er på højde med Lars Christiansen og Anders Eggert, forklarer Ruwen Möller.

Det er særligt Mogensens loyalitet, der udmærker ham som legende.

- Han har kun spillet for Flensborg i udlandet. Og i 11 år har han nok været den spiller, der har identificeret sig mest med klubben, siger Ruwen Möller.

Og selvom Mogensens håndboldmæssige fremtid kommer til at ligge i det danske, så er sportsredaktøren sikker på, at de tyske håndboldfans kommer til at følge med i bagspillerens kommende bedrifter.

- Der er mange fans hernede, der følger de gamle SG spillere i Danmark. Og eftersom Thomas Mogensen bliver boende hernede, så har han også lovet at komme og se kampe i hallen, siger Ruwen Möller.