Fransk stjerne kendt skyldig i bedrageri

En af verdens bedste håndboldspillere det seneste årti slipper dog nådigt fra mødet med det franske retsvæsen.

Nikola Karabatic er kendt skyldig i bedrageri og idømt en bøde på 10.000 euro (Foto: Christof Koepsel © 2015 Getty Images)

Den franske håndboldstjerne Nikola Karabatic slipper for at skulle i fængsel, efter at der fredag faldt dom i en meget omtalt matchfixingsag, hvor den tredobbelte verdensmester sad på anklagebænken med blandt andre sin lillebror.

Men selv om 31-årige Nikola Karabatic undgår fængsel, blev han kendt skyldig i bedrageri og idømt en bøde på 10.000 euro (75.000 kroner, red.) for at have spillet penge på en kamp, der senere viste sig at være resultatet af aftalt spil.

Sagen har stået på i over tre år og handler om en kamp mellem Cesson og Karabatics tidligere klub Montpellier i den franske liga i maj 2012.

Montpellier havde på daværende tidspunkt allerede sikret sig mesterskabet, og Cesson kæmpede for at undgå nedrykning.Størst straf til bosnisk spiller Montpellier tabte 28-31 til det på papiret meget svagere hold, og det udløste et stort tab for den franske spiludbyder Francais des Jeux, efter at der var blevet spillet et usædvanligt stort beløb på Cesson-sejr.

Anklageren havde krævet den nuværende Barcelona-spiller fængslet og idømt en bøde på 30.000 euro for at have spillet på nederlag til hans eget hold, selv om det i praksis var hans kæreste, der spillede på det overraskende resultat.

Ifølge retten er der dog beviser for, at den franske håndboldstjerne var i mobilkontakt med sin kæreste forud indsatsen.

Den største bøde på 30.000 euro faldt til den bosniske Paris SG-spiller Mladen Bojinovic, der af anklageren var udpeget som hovedmanden til bedrageriet.

Nikola Karabatic bliver efter sommerferien klubkammerat med Mikkel Hansen, når han skifter til Paris SG.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk