Gense dokumentaren: Wilbek forfra

Se DR Sportens dokumentar om landstræner Ulrik Wilbeks arbejde med at etablere det nuværende landshold, der netop har vundet EM-guld.

Se dokumentaren "Wilbek forfra" på DR1 på lørdag eller her på nettet. (Foto: Carl Redhead © Scanpix)

Det danske herrelandshold havde guldmedaljer med hjem fra Norge. Den stærke præstation skyldes bla. landstræner Ulrik Wilbeks målrettede arbejde med holdet.

Journalist Maja Rosager fulgte landsholdet- og Ulrik Wilbek tæt i starten af 2006 i dokumentaren 'Wilbek forfra.' Dokumentaren går meget tæt på Wilbeks første tid som træner for mændene og følger hans kamp for at skabe et stærkt hold til EM-slutrunden i Schweiz, der i øvrigt sluttede med dansk bronze efter en 32-27 sejr over Kroatien.

Du får et indblik i, hvad der fik Wilbek til at droppe den politiske karriere og sætte sit gode trænernavn på spil som chef for herrelandsholdet.

MediaLinks: Klip fra Wilbek Forfra

Drømmejobbet

Tilbage i 2005 var Wilbek parat til at droppe håndbolden for at blive borgmester i den nye Viborg kommune. Men i februar fik han et tilbud, der vendte op og ned på de planer. Efter herrelandsholdets fiasko ved VM i Tunesien blev den daværende landstræner, Torben Winther, fyret, og Wilbek sagde ja til drømmejobbet.

Missionen for Wilbek er klar: at gøre et taberhold til et vinderhold. De mange skuffelser sidder dybt i spillerne, så det er især på det mentale plan, at Wilbek har arbejdet med at bryde gamle mønstre og udvikle holdet.

Bag facaden

Programmet giver et kig ind bag kulisserne i en ellers lukket verden: Vi er med i omklædningsrummet før, under og efter kampene. Vi er med til teambuilding og personlige samtaler med spillerne.

Programmet følger blandt andet Wilbeks arbejde for at udvikle holdets veteran, venstrefløjen Lars Christiansen. Og så er Maja Rosager med, når Wilbek fortæller de enkelte spillere, om de er udtaget til EM. Der er naturligvis også arkivklip fra de gode dage med damelandsholdet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk