Glem VM-guld: Landsholdet starter forfra med EM

Det er urealistisk at forvente, at håndboldherrerne spiller på samme niveau som i VM-finalen, mener landstræner.

Niklas Landin og resten af håndboldlandsholdet skal glemme VM-triumfen og holde blikket stift rettet mod EM-kvalifikationen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Når danskerne i aften sætter sig til rette foran tv’et for at se VM-guldvinderne spille, risikerer de at blive skuffede.

Det frygter landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Folk tror, vi skal spille på samme niveau, som vi gjorde mod Frankrig i semifinalen og mod Norge i finalen. Det niveau kan vi ikke ramme hver gang. Den nok største udfordring for os bliver, at få danskernes forventning en lille smule ned i forhold til, hvad vi også kan ramme over et stabilt niveau.

Onsdag aften skal håndboldherrerne spille en vigtig kamp mod Montenegro i EM-kvalifikationen.

Spillerne har de foregående dage haft tid til at tale om konfetti og guldmedaljer, men nu er det vigtigt for landsholdet at rette opmærksomheden mod den næste store opgave – at kvalificere sig til EM.

- Vi skal have to sejre mod Montenegro, det er derfor, vi er her. Vi skal holde fokus på kampene og ikke nyde alt for meget, at vi vandt VM for et par måneder siden, siger landsholdsmålmanden Niklas Landin.

Fysisk hård modstander

På papiret ligner Montenegro ikke en svær modstander.

I de indledende kampe tilbage i oktober tabte montenegrinerne til Ukraine og spillede uafgjort mod Færøerne. Især det sidste resultat forundrede den danske landsholdslejr.

- Jeg var meget overrasket, da jeg så, de mistede point mod Færøerne. Det var en kæmpe skandale, at de ikke fik to point mod dem på hjemmebane, siger Niklas Landin.

Landin mener dog, at Montenegro er bedre, end hvad resultaterne viser.

- Jeg tror, det bliver nogle hårde kampe. Det er et fysisk stærkt hold, som har mange store profiler i Bundesligaen, så det er ikke en modstander, vi bare kommer til at køre over. Det kommer til at være to hårde kampe for os, som vi selvfølgelig håber, vi kommer ud af med fire point, siger han.

Allerede lørdag skal landsholdet i aktion igen mod samme modstander på hjemmebane i Royal Arena i København.

Niklas Landin står klar i målet i aften kl. 21.00, når Danmark møder Montenegro på udebane. Du kan følge kampen på TV2.

Danmarks pulje i EM-kvalifikationen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter