Grønland misser VM-billetten i herrehåndbold i overtiden

Grønland pressede Chile ud i forlænget spilletid, men måtte alligevel se sig besejret 36-39.

Minik Dahl Høegh og hans holdkammerater var tæt på at sende Grønland til sit fjerde VM, men Chile vandt i overtiden. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Grønland var søndag tæt på en billet til VM i herrehåndbold i Danmark og Tyskland i 2019, men måtte vinke farvel til slutrunden med et nederlag til Chile på 36-39 i bronzekampen ved de Pan Amerikanske Mesterskaber.

Det skriver mediet Sermitsiaq.AG.

De tre bedste hold ved Pan Am er kvalificeret til VM. Lilleputnationen Grønland spillede lige op med sydamerikanerne i et særdeles spændende opgør.

Igennem hele først og anden halvleg fulgtes de to hold af. I slutningen af anden halvleg førte Chile med et enkelt mål, men i det sidste sekund af den ordinære spilletid bankede Minik Dahl Høegh, der netop er skiftet til Ajax København, et frikast direkte igennem muren af chilenske spillere og ind i målet.

Dermed blev det til to gange fem minutters forlænget spilletid. Men her holdt nerverne ikke længere, og Chile vandt med tre måls forspring.

Efter kampen takkede det grønlandske landshold hjemmepublikummet i Inussivik-hallen i Nuuk for opbakningen under turneringen, hvor Grønland har slået hold som Canada, Uruguay og Paraguay.

Grønland var med til VM i 2001, 2003 og 2007.

Facebook
Twitter