Håndboldklub kan nægte at spille i Brøndby

Sønderjyske og andre håndboldklubber kan godt nægte at spille i Brøndby i stedet for Kolding som planlagt.

(Foto: Claus Fisker /Scanpix)

Den nyoprettede håndboldklub i Kolding, som kalder sig KIF Kolding København, har ikke fået en problemfri start.

Klubben har problemer med at få godkendt det nye navn, og nu kan det også blive svært at diktere, hvor klubben skal spille hjemmekampe.

Grænsen for planlægning af kampe i den bedste danske herrehåndboldliga hedder nemlig 1. august, og derefter skal der være accept fra begge klubber, hvis kampen skal flyttes. Medmindre tv-rettighedshaveren bestemmer sig enerådigt for at flytte kampen.

Onsdag sendte den nye håndboldklub en mail til Sønderjyske, hvori det stod, at klubben gerne vil flytte hjemmekampen fra Kolding 15. december til Brøndbyhallen - samme sted som det hedengangne AG København spillede. Seks kampe ønsker klubben at spille i Brøndby.

Men Sønderjyske afviser af flytte kampen.

- Det ønsker vi ikke at gøre, og det gør vi ikke, fordi vi har et sponsorarrangement med vores sponsor Audi Fredericia den pågældende dag.

- Derfor ønsker vi, at vi bibeholder denne kamp på det allerede fastlagte tidspunkt, dato og geografiske placering, siger sportschef Simon Lindhardt.

Netop det har Lindhardt svaret KIF Kolding København i en mail, og der er ikke noget, som kan få ham til at ændre mening, siger han.

Dog kan tv-rettighedshaveren ændre på hans stålsatte holdning.

- Ligesom vi står i en situation i dag, hvor modstanderen skal acceptere det, hvis hjemmeholdet ønsker at flytte en kamp efter 1. august, så er der også nogle regler om, at tv kan ændre på det her.

- Og hvis tv går ind og siger, at det her bliver en tv-kamp, så bliver det en anden situation, og så skal jeg selvfølgelig også efterleve de regler, der er der, siger Simon Lindhardt.

Det er TV2, der har rettighederne til at vise kampene fra herrernes liga den kommende sæson.

/ritzau/

Facebook
Twitter