Heine Jensen skal få tyskerne på ret kurs

Danske Heine Jensen skal som tysk landstræner får de tyske håndboldkvinder på rette kurs.

Danske Heine Jensen skal som tysk landstræner får de tyske håndboldkvinder på rette kurs.

Tyskland blev nummer 13 ved EM i Danmark, og skal nu forsøge at kvalificere sig til VM i Brasilien med den danske HC Leipzig-træner ved roret.

Men det lå ikke i kortene, at 32-årige Heine Jensen skulle være tysk landstræner.

- Det er en kæmpe overraskelse. Det var ikke noget, jeg havde set komme. Nogle gange mærker man, at der ligger et eller andet spændende og venter på én, men denne her havde jeg overhovedet ikke set, siger Heine Jensen til DR Sporten.

Heine Jensen tiltræder officielt d. 1. juli på landstrænerposten, men allerede i påsken skal han snuse til landstrænerjobbet, når han tager med de tyske håndboldkvinder til en firenationers-turnering.

- Planen er, at vi skal se, om vi ikke kan få holdet løftet op igen. Tyskland havde jo et virkeligt dårligt EM og blev nummer 13 og har derfor et virkeligt dårligt udgangspunkt før VM-kvalifikation. Tyskland skal møde Ungarn, hvor Danmark skal møde Polen. Ungarn er et rigtigt rigtigt stærkt hold, så det bliver svært men meget spændende, siger han.

Og den 32-årige træner får masser af materiale at arbejde med i Tyskland.

- Det er et stort forbund med mange spillere, og det er noget af det, jeg har været inde og overveje. Jeg var en smule i tvivl om, at jeg var den rigtige mand til at klare den opgave. Men jeg blev enig med mig selv om, at hvis jeg ikke griber den her chance, så kommer jeg til at fortryde, når jeg en dag sidder i gyngestolen og skal tænke over det liv, jeg har levet, siger han. 

Heine Jensen har ikke fået så mange reaktioner på sit nye job fra omgivelserne i Tyskland, da det netop er offentliggjort, men han er sikker på, at der vil være glade og lettere uforstående miner.

- Så vidt jeg er orienteret, har der aldrig, eller ihvertfald ikke så langt tilbage jeg husker,  været en udlænding som landstræner for håndboldlandsholdet. Så det er en ny vej at gå, siger han.

Blå bog om Heine Jensen.

Har trænet herrer i Stord i Norge i fire år og damer i Sola i Norge i to år.

Har trænet damer i Halle/Neustadt i et år og damer i tre år i Leipzig.

Heine Jensen kommer fra Thisted, hvor han selv startede med at spille håndbold, har ligeledes spillet i Aalborg KFUM og i Brønderslev.

Heine Jensen har skrevet kontrakt som tysk kvindelandtræner frem til 31. december 2014, og han tiltræder officielt d. 1. juli.

Facebook
Twitter