Helle Thomsen har mod på mere landstrænerarbejde

Håndboldtræneren Helle Thomsen forlænger ikke kontrakten med det hollandske landshold. Men hun er stadig interesseret i at træne landshold.

Helle Thomsen har både været landstræner for Sverige og Holland. FOTO: EPA/YOAN VALAT (Foto: Yoan Valat © Scanpix)

Den danske håndboldtræner Helle Thomsens ambitiøse tilgang til sin trænergerning endte med at betyde, at hun og det hollandske håndboldforbund ikke forlængede hendes kontrakt som landstræner.

Danskeren er simpelthen for ambitiøs lyder forklaringen fra de to parter, og derfor blev tredjepladsen ved det nyligt overståede EM i Frankrig punktummet for danskerens tid i spidsen for det hollandske landshold.

Men Helle Thomsen har stadig mod på at prøve kræfter med gerningen som landstræner.

- Der er noget specielt ved landsholdshåndbold og især ved mesterskaber og sådan noget. Så det kunne jeg godt tænke mig at blive del af igen. Men der er jo mange, der gerne vil have sådan nogle jobs, siger Helle Thomsen til DR Sporten.

Hun er dog ikke klar til at blive omkring, hvilke kriterier, der vil være afgørende for at få hende til at sige ja til et nyt landshold.

- Sådan nogle tanker går jeg ikke med. Jeg ser, hvad der byder sig, og så mærker jeg efter i maven. Det virker godt for mig, forklarer hun.

Fra EM-metal til norsk overlevelseskrig

På nuværende tidspunkt lægger Helle Thomsen dog al sin energi i trænerarbejdet hos norske Molde, der ikke gør sig forhåbninger i metal. Her ligger udfordringen i stedet i at overleve i den bedste norske række.

Selvom det er kontrastfyldt, mener Helle Thomsen sagtens, at hun kan motivere sig til den mindre prestigefyldte opgave.

- Så længe jeg har nogle motiverede spillere, der vil yde max og træne max, og vi ved, hvad der skal til, så er det lige meget, hvad man kæmper for.

Molde indtager på nuværende tidspunkt en ottendeplads efter ni kampe i ligaen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk