To år efter alvorlig sygdom: 21-årig kan få landsholdsdebut

Skjern-keeper Emil Nielsen er udtaget til herrelandsholdet bare to år efter, han led af meningitis.

Emil Nielsen kan debutere på håndboldlandsholdet torsdag. Bare to år efter han led af meningitis. (Foto: Claus bech © Scanpix)

De fleste håndboldspillere drømmer om at blive udtaget til landsholdet, men når man er 21 år og spiller samme position som Niklas Landin, forekommer muligheden måske ikke helt så stor. Nu har Skjern-målmand Emil Nielsen alligevel fået chancen af landstræner Nikolaj Jacobsen.

Den unge keeper har vist høj klasse i Skjerns mirakuløse sejr over storholdet Veszprem i Champions Leagues 1/8-finale, og nu bliver han belønnet med en plads i landsholdstruppen til Golden League-stævnet i Norge.

- Det har været en hektisk uge, hvor der er sket en del. Vi er jo sindssygt stolte over sejren over Veszprem og glæder os bare til at møde Nantes i kvartfinalen og forhåbentlig kunne drille dem lidt. Alt i alt går det jo sindssygt godt, siger Emil Nielsen til DR.

- Det giver noget selvtillid, når man klarer sig godt på klubholdet. Det gælder bare om at give den 100 procent og redde en masse bolde.

- Det var jo helt fantastisk at blive udtaget. Vi havde været til en træning, og så kunne jeg se, at jeg var blevet udtaget. Det var helt suverænt, siger han.

Kunne ikke finde rundt

At Emil Nielsen allerede nu er med omkring landsholdet kan godt beskrives som lidt af en overraskelse. Det er nemlig ikke mere end et par år siden, at han var syg med meningitis, hjernehindebetændelse. Derfor kommer det også bag på Nielsen, at han allerede er udtaget til landsholdet nu.

- Her den 13. april er det to år siden. Så nej, jeg havde ikke troet, jeg ville stå her allerede. Det er gået rigtig stærkt. Jeg er bare superglad for, at det ikke betød mere. At jeg kunne komme mig så godt. Jeg har en god stab omkring mig, som hjælper mig med alt, hvad jeg har brug for. Det er jeg rigtig taknemmelig for, siger han.

- I lang tid havde jeg problemer i det daglige, men det har jeg ikke mere. Der var hovedpine, og jeg havde problemer med mine øjne. Jeg kunne ikke se så godt. Det fulgte mig også i lang tid med manglende stedsans. Jeg havde svært ved at finde rundt. Jeg er Aarhus-dreng, og jeg kunne ikke finde rundt i Aarhus. Det var rigtig ubehageligt, men det er heldigvis ovre nu, siger Emil Nielsen.

21-årige Emil Nielsen kan få debut for håndboldlandsholdet allerede torsdag, når modstanderen hedder Frankrig. Kampen kan ses på TV 2.