Damgaard om dansk debutant: Han er fandenivoldsk og sindssygt eksplosiv

Jacob Holm fik fine ord med på vejen fra både Nikolaj Jacobsen og Michael Damgaard efter debuten mod Holland i aftes.

Jacob Holm, håndboldspiller (Foto: Dr Sporten © DR Sporten)

EM-kvalifikationskampen mod Holland i aftes var 23 minutter gammel, da et af dansk håndbolds store talenter fik sin debut på det danske A-landshold.

Her løb Ribe-Esbjergs 21-årige back, Jacob Holm, nemlig på banen til sin første landskamp i rødt og hvidt. Et øjeblik som Holm havde set frem til.

- Det er noget, jeg er utrolig glad for, og det var da lidt sommerfugle i maven, da jeg løb på banen.

- Det var en meget fin start med assists og mål. Alt i alt tilfreds med indsatsen – i hvert fald i første halvleg. I anden halvleg bliver det måske lidt sidelæns, da der er et 5-1-forsvar, vi skal omstille os til. Men alt i alt var det godkendt, siger Jacob Holm.

Fandenivoldsk og eksplosiv

Den opfattelse deler både landstræner Nikolaj Jacobsen og backen Michael Damgaard. Og særligt sidstnævnte kunne se noget helt særligt i unge Holm.

- En ung gut, der er fandenivoldsk og sindssygt eksplosiv. En utrolig spændende spiller, der minder lidt om mig selv langt hen ad vejen. Han skal nok komme til at bidrage med meget mere senere hen, siger Michael Damgaard.

- Jacob kommer ind og gør det, som vi har set til træning, vinder sine mand-mand bevægelser og er dygtig i sit viderespil, så specielt første halvleg var meget positiv, supplerer Nikolaj Jacobsen.

Danmark skal på søndag spille den sidste kamp i EM-kvalifikationen. Her gælder det Letland på hjemmebane, og selvom den er fuldstændig betydningsløs, så glæder Jacob Holm sig til at spille for landsholdet i Danmark.

- Helt vildt, mand! Det bliver superfedt i en forhåbentlig fyldt arena i Kolding. Det er noget, jeg ser rigtig meget frem til.

Facebook
Twitter