Danmark slap nådigt fra EM-lodtrækning

De olympiske mestre slipper for både de franske verdensmestre og de kroatiske værter i EM-gruppespillet.

Mikkel Hansen og kompagni slap for den hårde Gruppe A. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det kunne have gået meget værre for det danske håndboldlandshold, der havnede i en fin gruppe ved EM i Kroatien. Danskerne slipper både for at møde de franske verdensmestre og de stærke kroatiske værter i gruppespillet.

Mikkel Hansen og kompagni endte i Gruppe D med Spanien, Ungarn og Tjekkiet, hvilket ikke er den værst tænkelige lodtrækning.

- Ungarn er selvfølgelig ikke en drømmemodstander fra fjerde seedningslag. Tjekkiet kender jeg ikke så godt endnu, men på papiret er det ikke det mest frygtindgydende hold fra tredje seedningslag, siger landstræner Nikolaj Jacobsen i en pressemeddelelse.

- Spaniens kvaliteter behøver jeg slet ikke at komme ind på. Det er et klassemandskab, der er et top-8-hold i verden. Først og fremmest er målet at gå videre og gerne tage et par point med over i mellemrunden, siger landstræneren.

I Gruppe A er der lagt op til nogle spændende kampe, hvor Kroatien, Sverige, Serbien og Island er blevet parret.

Danskerne skal se mod Gruppe C for en kommende modstander efter gruppespillet, hvis Nikolaj Jakobsens tropper skulle komme så langt. Gruppe C består af Tyskland, Makedonien og Montenegro.

Gruppe A Kroatien Sverige Serbien Island

Gruppe B Frankrig Hviderusland Norge Østrig

Gruppe C Tyskland Makedonien Montenegro Slovenien

Gruppe D Spanien Danmark Tjekkiet Ungarn

Facebook
Twitter