Dansk landsholdsspiller smittet med coronavirus

Mads Mensah Larsen er blevet testet positiv for coronavirus, oplyser Rhein-Neckar Löwen.

Mads Mensah under EM i januar. Den danske landsholdsspiller er på kontrakt i tyske Rhein-Neckar Löwen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den danske håndboldspiller Mads Mensah Larsen er blevet smittet med coronavirus.

Det oplyser landsholdsspillerens tyske klub, Rhein-Neckar Löwen, på sin hjemmeside.

Klubben skriver, at 28-årige Mensah døjede i sidste uge med influenzalignende symptomer, men ifølge eget udsagn har han det nu godt. Han er i 14 dages karantæne med sin familie.

Rhein-Neckar Löwen har indtil videre valgt at stoppe træningen i klubben.

- Vi er i løbende kontakt med vores holdlæge og sundhedsmyndighederne og vil gøre alt for at stoppe spredningen af virusset, siger administrerende direktør Jennifer Kettemann.

- Vi er bevidste om vores forpligtelse og ansvar i denne kritiske situation. Spillerne og vores ansattes helbred er vores topprioritet.

Ifølge dpa er Mads Mensah den første spiller i Bundesligaen, som er bekræftet smittet med den verdensomspændende sygdom.

Mads Mensah sammen med landstræner Nikolaj Jacobsen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Skifter efter sæsonen

Den bedste tyske håndboldrække er suspenderet indtil slutningen af april som følge af coronaudbruddet, der har kostet 13 personer livet i Tyskland. Knap 6.000 er registreret som smittede i landet.

Mads Mensah er i gang med sin sidste sæson for Rhein-Neckar Löwen, hvor han har spillet siden 2014.

Efter indeværende sæson skifter han til ligakonkurrenterne fra Flensburg-Handewitt.

I Danmark er det tidligere kommet frem, at de tidligere fodboldspillere Peter Madsen og Thomas Kahlenberg er blevet smittet med coronavirus. Kahlenberg har siden skrevet på Instagram, at han er blevet raskmeldt igen.

Træneren for håndboldkvinderne fra IF Stjernen i 1. division, Ole Andersen, er også konstateret smittet med coronavirus. Det førte i sidste uge til, at hele holdet blev sat i karantæne, mens en anden klub, DHG Håndbold, valgte at gå frivilligt i karantæne.

Danmarks Idrætsforbund har opfordret til, at alle sportsaktiviteter indstilles i en periode på to uger for at stoppe smittespredningen.

/ritzau/

FacebookTwitter