Den danske EM-trup

Læs små portrætter af de spillere, som landstræner Ulrik Wilbek har taget med til EM-slutrunden i Norge.

Michael Knudsen er det sikre valg på stregen på det danske landshold. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Fakta om den danske trup ved EM i håndbold for mænd. (Landskampstatistikken er opgjort fredag den 11. januar 2008.)

Kasper Hvidt

Født: 6. februar 1976

Højde: 192 centimeter

Position: Målmand

Klub: Barcelona

Landskampe/mål: 172/1

Blandt de allerbedste i Europa og en sikker nummer et i det danske mål. Han er ikke bare reaktionsstærk, men har også stor mental styrke. Lever sig hundrede procent ind i kampene og kommanderer heftigt fra sin plads bag forsvaret.

Peter Henriksen

Født: 20. august 1972

Højde: 183 centimeter

Position: Målmand

Klub: GOG Svendborg

Landskampe/mål: 47/0

Er blomstret sent op på landsholdet, hvor han først for alvor slog igennem ved sidste års VM i Tyskland. Reagerer lynhurtigt og kan være næsten umulig at passere, når først han kommer i gang. God til at sætte kontraangreb i gang med sine lange, præcise udkast.

Lars Christiansen

Født: 18. april 1972

Højde: 182 centimeter

Position: Venstre fløj

Klub: SG Flensburg-Handewitt

Landskampe/mål: 255/1165

Indehaver af rekorderne for flest landskampe og flest scorede mål - sidstnævnte ikke mindst i kraft af sine evner som straffekastskytte. Alderspræsidenten spreder godt humør omkring sig og fik sidste år i Tyskland vist, at han, modsat hvad rygtet siger, rent faktisk kan spille en god slutrunde.

Lars Rasmussen

Født: 9. april 1976

Højde: 170 centimeter

Position: Venstre fløj

Klub: Team Tvis Holstebro

Landskampe/mål: 75/194

"Lille Lars" er ikke bare garant for en sjov bemærkning, men også uhyre træfsikker fra venstrefløjen, hvilket han blandt andet har bevist ved de to seneste slutrunder. Vendte for nogle år siden hjem fra et udlandsophold i Tyskland og er en af de bærende kræfter hos Team Tvis Holstebro. Søn af DHF-formand Per Rasmussen.

Lars Møller Madsen

Født: 30. maj 1981

Højde: 205 centimeter

Position: Venstre back

Klub: Skjern Håndbold

Landskampe/mål: 65/138

Elektrikerlærlingen fra Ølgod er vel efterhånden holdt op med at gro, men håndboldmæssigt vokser han stadig. Fra at være en letlæselig og meget stationær bomber har han i Skjern udviklet sig til at være en næsten komplet bagspiller, der også kan levere indspil til stregen. En joker, som Ulrik Wilbek ofte har haft succes med at sætte ind, når en kamp skal vendes.

Lasse Boesen

Født: 18. september 1979

Højde: 193 centimeter

Position: Venstre back

Klub: TBV Lemgo

Landskampe/mål: 89/243

Efter en kort visit i Kolding er Boesen vendt tilbage til udlandet. Oplevede et par år i træk at blive sorteret fra i sidste øjeblik til landsholdstruppen, men er tilbage i varmen hos Wilbek. Springer højt og har et enormt hårdt skud. Kan også spille playmaker og højre back.

Lars Krogh Jeppesen

Født: 5. marts 1979

Højde: 201 centimeter

Position: Venstre back

Klub: Bjerringbro-Silkeborg

Landskampe/mål: 127/366

Efter to skadesplagede år er Lars Krogh Jeppesen tilsyneladende ved at være tilbage i sin gamle form. Er 12 kilo muskler tungere end før, men er således også bedre rustet til kampene i midterforsvaret, hvor han givetvis får lov at tage en tørn og aflaste Joachim Boldsen og Lars Jørgensen. Med sit gode skud fra distancen er han samtidig også en spiller, der trækker opmærksomhed til sig i angrebet.

Kasper Nielsen

Født: 9. juni 1975

Position: Venstre back/højre back

Højde: 192 centimeter

Klub: SG Flensburg-Handewitt

Landskampe/mål: 108/244

Hammeren fra Helsinge har på grund af den hårde konkurrence på backsiden ikke været fast mand ved danske slutrunder. Men hans alsidighed har givetvis været et plus op til dette EM, hvor Wilbek kan bruge Flensburg-spilleren på begge backpladser og i forsvaret. Har dynamit i armen og kan snildt score fra 12 meters afstand.

Joachim Boldsen

Født: 30. april 1978

Højde: 187 centimeter

Position: Playmaker

Klub: AaB Håndbold

Landskampe/mål: 165/376

Nok landsholdets mest populære spiller, hvilket ikke kun skyldes hans optræden i tv-programmet "Vild med Dans" sidste år. Ud over sine kække bemærkninger udmærker "Traktor" sig ved sin kompromisløse spillestil, hvor han hverken skåner sig selv eller modstanderne. Plejer at spille sig ind i en turnering, efterhånden som den skrider frem, og er som oftest helt slidt ned, når den slutter.

Jesper Jensen

Født: 30. oktober 1977

Højde: 188 centimeter

Position: Playmaker

Klub: Skjern Håndbold

Landskampe/mål: 77/169

En intelligent playmaker, der er teknisk dygtig og kreativ i sin boldomgang. Har et godt blik for medspillerne og er mand for at lave det overraskende, ligesom han også er god fra syvmeterpletten. Har desværre været ramt af flere længerevarende skader de senere år og har også haft ondt i ryggen op til dette EM.

Lars Jørgensen

Født: 3. februar 1978

Højde: 191 centimeter

Position: Højre back/forsvar

Klub: Portland San Antonio

Landskampe/mål: 146/132

Landskampstatistikken siger det hele. Når han har scoret mindre end ét mål i gennemsnit, skyldes det, at Lars Jørgensen næsten udelukkende bliver brugt i forsvaret. Her er han til gengæld også næsten uundværlig på de centrale pladser, hvor tæskene bliver taget og givet. Blev opereret for sportsbrok ved juletid, men skulle være helt klar igen.

Kasper Søndergaard Sarup

Født: 9. juni 1981

Højde: 190 centimeter

Position: Højre back

Klub: KIF Kolding

Landskampe/mål: 28/73

Fik slutrundedebut ved VM i Tyskland sidste år uden ret meget succes og blev pillet ud af truppen undervejs. Men truppens eneste venstrehåndede bagspiller har haft en god halvsæson i Kolding og ser ud til at befinde sig langt bedre i den rød-hvide trøje nu. Kan både skyde udefra og score på gennembrud.

Hans Lindberg

Født: 1. august 1981

Højde: 188 centimeter

Position: Højre fløj

Klub: HSV Hamburg

Landskampe/mål: 60/128

Er førstevalg på højrefløjen efter Søren Strygers landsholdsfarvel. Den tidligere danske ligatopscorer er faldet godt til i tysk håndbold og har gjort endnu større fremskridt end tidligere. Vil givetvis blive benyttet en del som fremskudt forsvarer i landsholdets alternative 5-1-formation.

Mikkel Holm Aagaard

Født: 26. november 1979

Højde: 187 centimeter

Position: Højre fløj

Klub: Viborg HK

Landskampe/mål: 49/91

Blev snydt for en slutrunde i sidste øjeblik, da Wilbek vragede ham til fordel for Hans Lindberg forud for VM i Tyskland. Har haft lidt bøvl på klubfronten efter at han først ragede uklar med Skjern og siden havde et halvt år i Spanien. Men nu er han tilbage i dansk håndbold hos Viborg HK og altså også på landsholdet.

Michael V. Knudsen

Født: 4. september 1978

Højde: 189 centimeter

Position: Stregspiller

Klub: SG Flensburg-Handewitt

Landskampe/mål: 172/567

Har næsten tradition for at komme hjem fra en slutrunde med et blåt øje, og det siger vel alt om, at den tidligere Skjern-spiller tager sin del af kløene på stregen. Er ikke alene meget bevægelig og gribestærk, men er også temmelig træfsikker. Blev efter VM 2007 udtaget til turneringens All Star-hold.

Jesper Nøddesbo

Født: 23. oktober 1980

Højde: 198 centimeter

Position: Stregspiller

Klub: Barcelona

Landskampe/mål: 83/160

Har trin for trin udviklet sig til at være en nogenlunde komplet stregspiller. Startede med at gøre opmærksom på sig selv i Team Tvis Holstebro, røg siden til Kolding, og befinder sig nu i en af de allerbedste spanske klubber. Er høj, men også hurtig, og er derfor en god kontraspiller. Er dog fortsat nummer to i landsholdshierarkiet på stregen efter Michael V. Knudsen.

 

Facebook
Twitter