EM-heltene skal fejres på Rådhuspladsen

Håndboldherrerne lander i Kastrup ved to-tiden mandag og bliver herefter kørt ind på Rådhuspladsen for at blive fejret. Man kan følge med på DR1.

Landsholdet bliver fejret i København - og det hele kan følges på bla. DR1. (Foto: Franck Fife © Scanpix)

Da herrelandsholdet i håndbold vandt EM-guld i Norge i 2008, blev de hyldet af en enorm folkemængde på Rådhuspladsen i København. Om modtagelsen af guldheltene fra Beograd bliver lige så massiv, er endnu uvist.

Men sikkert er det, at holdet rejser fra Beograd mandag klokken 11.00 og lander i Kastrup 13.45, hvor der vil være en eller anden form for festlighed i lufthavnen.

Herefter vil spillerne blive fragtet i bus ind til Rådhuspladsen, hvor der vil være mulighed for at hilse på dem og se EM-trofæet ved selvsyn.

Du kan følge fejringen af spillerne direkte på både DR1 og TV2 - DR1 sender fra klokken 12:50.

Overborgmester Frank Jensen (S) står også klar med pandekager og en lille tale på Københavns Rådhus.

- Holdet skal modtages på Rådhuset, og der bliver forhåbentlig også mulighed for, at folk kan se dem på balkonen. De får også de meget traditionsrige rådhuspandekager og et lille glas samt en tale fra mig, siger Frank Jensen.

Han løfter lidt af sløret for, hvad han vil sige til holdet.

- Det er en historisk sejr. Jeg ved godt, at de har prøvet at vinde guld før, men det er kun anden gang, håndboldherrerne får EM-guld, så det er historisk og en fantastisk præstation. Vi havde opgivet håbet, da de kom til mellemrunden uden point, men lige siden gik det bare sejrrigt fra kamp til kamp. Det var meget flot, det skal de have at vide, siger Frank Jensen.

Overborgmesteren fremhæver selv Mikkel Hansen og målmand Niklas Landin som de to bedste danskere i finalen, der blev vundet med 21-19.

Frank Jensen regner med at kunne tage imod spillerne på Rådhuset omkring klokken 15.15-15.30. For de håndboldfans, der ikke har mulighed for at være i København, vil der altså også være mulighed for at følge hjemkomsten på tv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk