Farvel til Søndergaard: Distræt humørspreder og stærk på låget

Ifølge landsholdskammeraterne havde Kasper Søndergaard stor betydning både på og udenfor banen.

Kasper Søndergaard bliver savnet både på og udenfor banen på landsholdet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Med 184 kampe, 395 scoringer og titlen som den mest vindende spiller i rødt og hvidt er det indlysende, at Kasper Søndergaard uundgåeligt må efterlade sig et gabende hul på landsholdet.

Den 36-årige back meddelte i søndags, at han siger farvel til tilværelsen som landsholdsspiller og fremover udelukkende vil løbe på banen for sin klub, Skjern.

Da landsholdstruppen tirsdag samledes i Brøndby for at forberede sig til det forestående Golden League-stævne, var det derfor dag 1 efter Kasper Søndergaard.

Hans farvel kommer til at kunne mærkes både på og udenfor banen, siger Hans Lindberg, der efter 10 år med Kasper Søndergaard som værelseskammerat også skal vænne sig til at vågne op ved siden af et nyt ansigt.

- Han er nok den, jeg har været tættest på her på landsholdet, og som jeg har delt op- og nedture med.

- Sportsligt har han altid holdt et rigtig højt niveau. Uanset hvordan han spillede på klubholdet, så vidste man, at han spillede rigtig godt på landsholdet. Og han har været et samlingspunkt uden for banen og en humørspreder uden lige. Det er en stor spiller og en vigtig person, der desværre har sagt stop, siger Füchse Berlin-spilleren.

Stærk på låget

Hans kollega og konkurrent på landsholdets højre fløj, Lasse Svan, har også nydt godt af de mange skarpe oplæg fra Kasper Søndergaards venstre hånd.

- Som fløjspillere har vi haft utrolig meget glæde af at have ham på landsholdet og hans evne til at gå på ydersiden af backerne, så det kommer vi til at savne. Og jeg håber, at vi kan lære de nye de samme ting, siger han.

Men en ting er Kasper Søndergaards spidskompetencer på en håndboldbane, noget helt andet er hans evner i spillet med bolden ved fødderne – eller rettere sagt på låget.

For Kasper Søndergaard er ifølge Lasse Svan et rent bæst i hovedspillet, hvilket han gang på gang har givet smagsprøver på, når landsholdsspillerne har hygget sig med en fodboldkamp til træning.

- Det er igennem alle tider landsholdets sikreste hovedstød, som vi mister. Når vi spillede fodbold, var han utrolig stærk på hovedet. En god pande, siger Lasse Svan, der dog trods alt ikke antyder, at Søndergaard satsede på den forkerte sportsgren.

- Det siger jeg ikke, jeg tror han valgte helt rigtigt, for han har ankler af glas. Men på hovedspillet var han uslålig, lyder Flensburg-spillerens vurdering.

Holder hånden over ham

Kasper Søndergaards mange år i landsholdslejren har kastet rigeligt med gode historier af sig, for han er tilsyneladende ualmindeligt distræt, men holdkammeraterne vælger alligevel at vise nåde og holde hånden over ham.

- Jeg har mange sjove historier om Kasper. Til at starte med havde vi lidt vanskeligheder med, at han tabte sin telefon, og som regel lå den under hovedpuden eller dynen. Så jeg skulle ringe til den, og når vi var til slutrunder i udlandet, så endte det med en større telefonregning til mig.

- Men de helt sjove historier, dem tror jeg, at vi holder for os selv, siger Hans Lindberg.

Samme indstilling har Rasmus Lauge til sin nu forhenværende landsholdskammerats eftermæle.

- Der er altid noget godt med Kasper. Om det er noget, han glemmer, eller noget han får sagt, der er mindre klogt. Der er nok at tage af, men jeg vil ikke udlevere ham, siger han.

Danmark spiller første kamp i Golden League på torsdag mod Norge i Brøndby Hallen.