Følg Danmark-Slovenien live her

15-11 i dansk favør står det ved pausen af EM-opgøret mod Slovenien, hvor danskerne kæmper om en billet til semifinalen. Følg anden halvleg live her.

Michael Knudsen i nærkontakt med de slovenske forsvarsspillere (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Det danske herrelandshold er ligesom i onsdagens kamp mod Polen gået til pause i Stavanger med en fire-måls føring torsdag aften.

15-11 står det ved pausen af EM-opgøret mod Slovenien, hvor danskerne skal have mindst uafgjort.

Trods føringen virker det som om, anden halvleg kan blive en tæt affære - for det danske angrebsspil har ikke ligefrem været sprudlende og kun enkeltpræstationer fra Lasse Boesen (der har bombet seks kasser ind) og Lars Christiansen (fire scoringer på straffekast) har fået resultattavlen til at se godt ud her ved pausen.

Det danske forsvar er kommet på hårdt arbejde, men har foreløbig haft pænt styr på slovenerne. Det samme har Kasper Hvidt i målet, der foreløbig har reddet to straffekast og holdt samme høje niveau som i de foregående kampe.

Danske fans på plads i Stavanger til herrelandsholdets kamp mod Slovenien (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Skrækscenariet torsdag aften er, at Slovenien vinder over Danmark og dermed napper billetten til semifinalen. Hvis danskerne taber kampen, kan holdet ende helt nede på fjerdepladsen i gruppen, hvis Norge og Kroatien samtidig spiller uafgjort i aftenens sene kamp.

Der skal mindst ét point til, hvis semifinalepladsen skal være helt sikker. Hvis Danmark slutter gruppen i top, venter vinderen af opgøret mellem Sverige og Tyskland i semifinalen. Hvis danskerne rykker ned på andenpladsen, gælder det Frankrig på lørdag.  

Fakta om Slovenien

Det slovenske landshold er i gang med et større generationsskifte, og har samtidig været ramt af skader frem mod EM. Det betyder, at holdets styrke er relativt ukendt. I det indledende gruppespil blev det dog til den nødvendige sejr i en tæt kamp mod Tjekkiet.

Traditionelt har holdet rangeret omkring nummer ti i de seneste mange slutrunder, på når den flotte andenplads under EM i 2004 på hjemmebanen, hvor tilskuerne bar holdet frem.

En af holdets største stjerner, Uros Zorman, var skadet forud for sidste år VM, men er tilbage i truppen, og indtager igen den naturlige taktstok i angrebet. Han startede sin karriere på landsholdet allerede som 16-årig, og tørner i dag ud for den spanske storklub Ciudad Real. Det er Zormans oplæg, der skal skabe plads stregen Luka Zvizej, samt fløjene, hvor holdet er stærkt besat især i højresiden med Kiel-spilleren Vid Kavticnik. Men man skal bestemt også holde øje med Ales Pajovic, der heller ikke var med ved VM på grund af uenighed med træneren. Pajovic har indtil videre lavet 21 mål i Sloveniens tre første EM-kampe.

Hvis holdet skal gøre sig forhåbning om at levere et topresultat, kræver det desuden, at målvogterduoen bestående af førstevalget Gorazd Skof og den langt ældre Beno Lapajne får lukket af, så holdet kan score på kontraløbene.

Facebook
Twitter