Håndbold-ekspert: Danmark er favorit

Leif Mikkelsen, DR Sportens håndbold-ekspert, ser Danmark som guldfavoritter skarpt forfulgt af Frankrig og Kroatien.

Kasper Nielsen er vendt tilbage til den danske forsvarskæde, der skal hjælpe til dansk titelforsvar. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

De danske håndboldherrer tager i dag hul på EM i Østrig med en åbningskamp mod netop værtsnationen. Danmark skal forsvare EM-titlen fra 2008, og ifølge DR Sportens håndboldekspert, Leif Mikkelsen, er der gode chancer for et titelforsvar. Han har Danmark som guld-favoritter.

- Der er en række facetter i spillet som har meget, meget høj kvalitet. Vores angreb er svært at dæmme op for i den henseende, at det har mange strenge at spille på: Meget stærke kantspillere, fantastiske streger og gode skud udefra. Målmandsspillet er godt, og så er det godt, at vi har fået Kasper Nielsen tilbage i forsvaret, så det begynder at ligne noget internationalt igen, lyder det fra Leif Mikkelsen.

Leif Mikkelsen tror på dansk succes ved EM. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Han ser Frankrig og Kroatien som de største udfordrere til Danmark. Særligt Frankrig har tidligere voldt Danmark store problemer, men her ser Leif Mikkelsen nu et lille overtag til Ulrik Wilbek og co. Ikke mindst fordi franskmændene mangler den skadede verdensklassestreg, Bertrand Gille.

- Aksen mellem Bertrand Gille og Nikola Karabatic var rygraden på det franske mandskab. Gille mangler til at løse specialopgaverne i forsvaret og skabe plads i angrebsspillet.

- Vi har en bedre record mod Kroatien gennem de sidste år. Vi har rimelig godt styr på dem, fordi nogle af vores spillere kender Ivano Balic vældig godt. Så det han normalt chokerer med, det har vi bedre styr på end mange andre.

Herudover ser Leif Mikkelsen det slidstærke tyske mandskab som en mulig outsider, men indsnævrer altså favoritfeltet til ganske få hold. Modsat Ulrik Wilbek, der tidligere har udnævnt op mod halvdelen af EM-feltet, på i alt seksten hold, til potentielle EM-vindere.

- Han (Ulrik Wilbek) har det meget med, at få gjort det sværere, end det er. Eksempelvis, at udnævne Tjekkiet som et muligt hold til at gå hele vejen. Det synes jeg godt nok er en frisk udmelding - holdet er bygget op på en spiller.

Spilleren, der henvises til, er THW Kiel-spilleren, Filip Jicha. Han blev holdt nede, da Danmark besejrede Tjekket i den sidste træningskamp frem mod EM, hvor de sidste detaljer samtidig blev finpudset.

- Forsvaret skal op på niveauet (fra EM 2008), men samtidig er vores angrebsspil mere vildt og eksplosivt med nogle satsende typer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter