Håndboldchef om hæder til dansk VM-duo: 'Ekstra pynt på 2019-lagkagen'

Nikolaj Jacobsen og Niklas Landin blev lørdag kåret som verdens bedste.

Nikolaj Jacobsen og Niklas Landin under VM i 2019. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Nikolaj Jacobsen er lørdag kåret som verdens bedste træner. Han har Niklas Landin som målmand på herrelandsholdet, der lørdag er kåret som verdens bedste håndboldspiller. Begge er de en del af verdens bedste landshold.

2019 blev for herrelandsholdet i håndbold, som 1992 var det for fodboldlandsholdet: Fuldstændigt enestående!

For tidligere landsholdsspiller og nuværende generalsekretær i Dansk Håndboldforbund, DHF Morten Stig Christensen vil håndboldåret 2019 gå over historien.

- Havde jeg sagt på forhånd, at vi ville gå ubesejret gennem VM på hjemmebane, have tre millioner seere på det højeste og få to så flotte priser, så havde folk sagt, at jeg var for vild og kreativ.

- Det er det ultimativt største år, vi har oplevet i dansk herrehåndbold. At de to er kåret som verdens bedste, gør mig stolt og er ekstra pynt på 2019-lagkagen, siger Morten Stig Christensen til DR Sporten.

Morten Stig Christensen sammen med kronprins Frederik under VM i håndbold 2019. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Rødder i foreningslivet

Morten Stig Christensen mener, det er fortjent, at det lige præcis er de to nøglepersoner, der får hæderen.

- De har begge rødder solidt plantet i foreningslivet. Det er talent, flid og benhårdt arbejde, der har båret dem frem med hjertet på det rette sted.

Både Nikolaj Jacobsen og Niklas Landin kickstartede deres seniorkarrierer i håndboldklubben GOG, hvor førstnævnte ved siden af landsholdet er en del af trænerteamet for klubbens U19-pigehold.

- De har ikke brug for at føre sig frem, selvom begge tydeligvis har internationalt snit. De er resultatet af det danske foreningsliv, afslutter Morten Stig Christensen.

Nikolaj Jacobsen i semifinalen mod Frankrig under VM i 2019. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Ydmyg landstræner

Det er Det Internationale Håndboldforbund, IHF, der har udråbt Nikolaj Jacobsen og Niklas Landin som verdens bedste. Det er et panel af 18 eksperter, der har fundet frem til resultatet, og den danske landstræner er også stolt af hæderen.

- Det har ikke været det værste år, siger Nikolaj Jacobsen ydmygt om 2019 til DR Sporten.

- Det er for mig den ypperste titel og anerkendelse, man kan få. Så den er jeg selvfølgelig stolt af.

Han kigger tilbage på et fantastisk år for dansk herrehåndbold og et VM, der endte med guld til det danske herrelandshold.

- Det var et minderigt år. Vi startede med at vinde et suverænt VM, hvor vi ikke blev presset i ret mange kampe. Vi spillede noget af den bedste håndbold, der er blevet spillet i lang tid.

Det var det danske landsholds første verdensmesterskab.

FacebookTwitter