Håndholdherrerne lignede sig selv, da svenskerne blev slået i OL-generalprøven

Danmarks herrelandshold i håndbold vandt 31-30 i den sidste testkamp inden OL i Tokyo.

Det danske herrelandshold i håndbold synger nationalsang inden testkampen mod Sverige. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

Spillet var ikke det kønneste, og to indkasserede skader. Men kampen blev vundet.

Det var høsten for landstræner Nikolaj Jacobsen og håndboldherrerne i mandagens generalprøve forud for OL, hvor Danmark møder op som regerende mester.

I den sidste testkamp, inden holdet hopper ombord i flyet og sætter kurs mod Japan på onsdag, blev Sverige slået 31-30.

Og bortset fra de to skader til henholdsvis Morten Olsen og Emil Jakobsen, så fik begge hold det udbytte, de skulle have ud af testkampen, mener håndboldtræner og tidligere assisterende landstræner Peter Bredsdorff-Larsen.

- Holdet lignede sig selv, og det var godt at se, at Mathias Gidsel var så dygtig igen i aften. Han bliver en nøglespiller, da han er den eneste venstrehåndede højre back. Gidsel fortsatte sin gode sæson. Det var betryggende.

- Det samme var det, at Magnus Landin spillede en solid kamp. Han kommer også til at betyde meget. Han har en stor opgave i forsvaret, så er det også godt at se, at det danske hold, efter en svær første halvleg, kommer godt igen og vinder kampen. Der er altid godt humør i at vinde en kamp. Særligt mod svenskerne, og det er godt her op til OL, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Magnus Landin er den eneste venstrefløj i OL-truppen. Emil Jakobsen er udtaget som reserve. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

Mens Mathias Gidsel, der scorede syv gange i kampen mod Sverige, og Magnus Landin stod for nogle af positiverne i kampen, så efterlod særligt det danske forsvarsspil en del rum til forbedring.

Men svenskerne er også en formidabel modstander, og særligt den svenske playmaker Jim Gottfridsson drev gæk med det danske forsvar i den tid, han var på banen, påpeger Peter Bredsdorff-Larsen.

Derfor hæfter han sig ved det fornuftige i, at håndboldherrerne fik kæmpet sejren hjem.

- Jeg ville gerne se mere tempo og aggressivitet fra danskerne, men vi skal glæde os over, at der bliver spillet en rigtig fin anden halvleg, og vi vinder kampen. Det er vigtigt mod et hold, vi helt sikkert kommer til at kæmpe om pladserne med ved OL, siger han.

Mathias Gidsel fik sit helt store gennembrud ved VM tidligere i år. Nu drager han til OL som en af nøglespillerne på landsholdet. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

Mens testkampen kan give landstræner Nikolaj Jacobsen et praj om, hvor den sidste finpudsning af holdet skal ske, inden det går løs ved OL i Tokyo, så skal man heller ikke lægge for meget i kampen, pointerer Peter Bredsdorff-Larsen. For det var en testkamp.

- Jeg vil ikke blive bekymret eller optimistisk på baggrund af i aften. Det er bare en venskabskamp. En helt normal en. Optimismen er langt mere på den måde, vi har set holdet de sidste mange år. Det er det, der bærer vores optimisme. Det har ikke bund i den her specifikke kamp. Det er mere, hvad vi har set over en lang periode, siger han.

Danmark spiller første kamp ved OL mod Japan i gruppespillet, hvor Sverige, Portugal, Egypten og Bahrain også venter. Første kamp er 24. juli. Kampen vises på DR.

FacebookTwitter