Hans Lindberg har bedt om pause på landsholdet: 'Min krop kan ikke holde til det'

Veteranfløjen kommer ikke med i EM-kvalifikationskampene mod Montenegro. Jacob Holm og Emil Jakobsen er nye.

Hans Lindberg har bedt om en pause fra landsholdet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Veteranen Hans Lindberg er ikke med på det landshold, som landstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget til to EM-kvalifikationskampe mod Montenegro i april.

Lindberg har bedt om en pause fra landsholdet til og med sommer efter en periode med skader og mange kampe.

- Der er ikke noget odiøst i det, at jeg tager en pause. Jeg har haft en lang sæson med to skader, og samtidig har vi i min klub også haft mange skader, så jeg har fået rigtig meget spilletid, så jeg har brug for at springe over de her to gange, så kroppen kan holde til det, siger Hans Lindberg om sin beslutning.

Hvilke tanker har du gjort dig om signalværdien over for landstræneren i at sige fra til landsholdet?

- Det har jeg snakket med Nikolaj om, og vi er begge to enige i, at det var fint, at jeg det næste stykke tid har fokus på klubben.

Har du overvejet helt at stoppe på landsholdet?

- Nej, det har jeg ikke umiddelbart overvejet. Min ambition er at vende tilbage til landsholdet. Jeg er 37 år, og efter min pause må vi se, om Nikolaj også vil udtage mig, når jeg melder mig under fanerne igen.

Lindbergs klubkammerat Jacob Holm glider sammen med GOG-fløjen Emil Jakobsen ind i truppen og er de eneste nye ansigter i forhold til VM i januar.

Casper U. Mortensen, René Toft og Nikolaj Markussen er ude med skader.

- Jacob Holm har vi jo haft med mange gange, mens Emil Jakobsen er et spændende, ungt fløjtalent, som vi gerne vil kigge nærmere på, nu hvor Casper U. Mortensen er skadet.

- Emil er en af dem, vi forventer, kan komme op og spille med på A-landsholdet på sigt, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark spiller den første kamp mod Montenegro på udebane 10. april. Tre dage senere mødes de to hold i Royal Arena i København, hvor der er udsolgt.

Her er den danske trup til kampene mod Montenegro:

Målvogtere: Niklas Landin (THW Kiel), Jannick Green (Magdeburg).

Stregspillere: Henrik Toft (PSG), Anders Zachariassen (Flensburg-Handewitt), Simon Hald (Flensburg-Handewitt).

Fløjspillere: Magnus Landin (THW Kiel), Emil Jakobsen (GOG), Lasse Svan, (Flensburg-Handewitt), Johan Hansen (Bjerringbro-Silkeborg).

Bagspillere: Mikkel Hansen (PSG), Henrik Møllgaard (Aalborg Håndbold), Jacob Holm (Füchse Berlin), Rasmus Lauge (Flensburg-Handewitt), Mads Mensah (Rhein-Neckar Löwen), Morten Olsen (Hannover-Burgdorf), Nikolaj Øris (Bjerringbro-Silkeborg).

/ritzau/

FacebookTwitter