Kølige Eggert reddede dansk point: En fornøjelse

Efter en lang pause fra landsholdet viste Anders Eggert i går, at man stadig kan stole på ham, når det virkelig gælder.

Efter en lang, frivillig landsholdspause vendte Anders Eggert i går tilbage i den rød-hvide trøje.

Og den klejne fløjspiller med det forrygende repertoire af afslutninger leverede et comeback af den mindeværdige slags.

Kampuret var løbet ud, Danmark var bagud, men havde fået tilkæmpet sig et straffekast og så var der ellers dækket op til en af den slags situationer, som Anders Eggert nærmest lever og ånder for.

- Det var egentlig en fornøjelse. Jeg sad egentlig derude og tænkte: ”Gad vide om de får et straffekast til sidst, for det var en lidt dum forseelse, han får lavet sig, Nagy (Ungarsk spiller, red.)”.

- Men jeg synes jo, at det er sjovt med de situationer, hvor man står med den afgørende bold, og jeg synes især det er sjovt her bagefter, når den er gået ind, siger Anders Eggert, der på vanlig kølig maner sendte bolden i mål og sikrede Danmark 25-25 og det ene point i EM-kvalifikationskampen på udebane mod Ungarn.

Nyder at være tilbage

At det var ham, der skulle påtage sig ansvaret var der slet ingen tvivl om.

- Vi havde besluttet inden, hvordan det skulle være hele vejen igennem, og vi skiftedes jo, mig og Mikkel (Hansen). Så det var min tur, og så var Mikkel for øvrigt udvist, fortæller Eggert.

Han har i en lang periode har valgt landsholdet fra og i stedet fokuseret på familieliv og klubhåndbold. Nu er han tilbage fra sit selvvalgte eksil, og han nyder igen at være en del af landsholdstruppen.

- Jeg synes, at det var dejligt og en fornøjelse. Generelt har det bare været en god uge. Det har fungeret godt på banen, og det har som sædvanlig fungeret rigtig godt uden for banen. Jeg har glædet mig til at være her og har nydt at være her.

For mange fejl

Kampen mod ungarerne vær præget af modstandernes store styrke og ikke mindst de nye systemer, som den debuterende landstræner Nikolaj Jacobsen vil indføre.

- Det er et meget tungt hold, og de kom ned og lagde et voldsomt fysisk pres på os fra start af, og det ville vi gerne stå imod. Det lykkedes egentlig ikke helt. Og de kom også op at føre 9-4, fordi vi brænder lidt. Men ellers forløb kampen lidt som vi havde forventet.

- Vi lavede for mange tekniske fejl, vi havde svært ved at finde hinanden, og vi må også sige at mere eller mindre alt vores spil er ændret, siger 34-årige Anders Eggert, der fra næste sæson skifter fra Flensburg-Handewitt til Skjern.

Danmark spiller EM-kvalifikation igen på søndag, når de tager imod Ungarn i Aarhus.

Holland og Letland er de øvrige hold i den danske gruppe, hvorfra to hold går videre til næste års slutrunde.

Facebook
Twitter