Landin slipper fra uheld uden brud på storetåen

Fløjspilleren Magnus Landin skadede en storetå i fredagens kamp mod Norge, der fungerede som optakt til EM.

Magnus Landin får tilset sin dårlige tå under kampen mod Norge. (Foto: Stephane Pillaud © Scanpix)

Danmarks forsvarende verdensmestre i herrehåndbold besejrede i aftes Norge i Golden League-stævnet i franske Metz, der fungerer som optakt til det kommende EM.

Der blev dog dryppet malurt i bægeret, da venstrefløjen Magnus Landin skadede en storetå og efterfølgende måtte modtage behandling.

Landstræner fortæller lørdag til TV2 Sport, at der ikke er tale om et brud på tåen.

Kiel-spilleren er dog plaget af store smerter og må holde pause i de kommende dage. Det betyder, at han ikke er med, når Danmark møder Frankrig søndag.

- Han har meget ondt, men den er heldigvis ikke brækket. Men som han lige er gående og med de smerter, han har nu, skal vi ikke regne med at få Magnus i aktion igen de næste par dage, siger Nikolaj Jacobsen til TV2 Sport.

Selv om der altså ikke er brækket noget i tåen, kan landstræneren endnu ikke føle sig sikker på at råde over Landin ved EM.

Fløjspilleren skal nemlig undersøges nærmere, når holdet mandag vender tilbage til Danmark. Ifølge landsholdets fysioterapeut Anja Greve kan et ledbånd i foden have taget skade.

Nikolaj Jacobsen kan tilføje Emil Jakobsen fra GOG til landsholdstruppen, hvis Magnus Landins skade viser sig alvorlig. (Foto: Stephane Pillaud © Scanpix)

Landstræneren har GOG's Emil Jakobsen at kalde ind fra sin bruttotrup, hvis Landins skade er alvorlig.

I forvejen sad højrefløjen Lasse Svan ude med en skadet skulder mod Norge, og playmakeren Rasmus Lauge er ukampdygtig med en lægskade.

Danmark skal i morgen møde Frankrig i Golden League. Lørdag den 11. januar gælder det så den første kamp ved EM, hvor Island er modstanderen.

/ritzau/

FacebookTwitter