Landsholdet kan skrive historie ved VM

Ulrik Wilbeks landshold jagter den første VM-medalje af guld i Kroatien. Se højdepunkter fra sølv-kampen i 1967 og bronze-kampen fra 2007 her.

Jubel på det danske herrelandshold anno 1967, da pladsen i finalen var sikret. (Foto: DR © DR Sporten)

Når håndboldherrerne fredag møder Frankrig i semifinalen står de med en historisk mulighed. Det er nemlig aldrig lykkes for et dansk herrelandshold i håndbold at stryge til tops ved et VM og hente guldmedaljer med hjem til Danmark.

M?lmand Erik Holst interviewes af Gunnar Nu Hansen under VM 1967 (Foto: DR © DR Sporten)

Største danske triumf

Helt uden medaljer er de danske herrer dog ikke i VM-sammenhæng. Men den største triumf ligger et godt stykke tilbage i tiden, nemlig ved verdensmesterskabet i Sverige i 1967, da det blev til sølvmedaljer til Danmark. I semifinalen vandt målmand Erik Holst og resten af den danske trup en overbevisende sejr over Sovjetunionen på 17-12. I finalen var der dog ikke meget at stille op for danskerne. Holdet tabte med 14-11 til Tjekkoslovakiet og måtte altså trods alt nøjes med sølvmedaljerne.

Seneste medalje

Den seneste VM-triumf er ikke mere end to år gammel. I Tyskland i 2007 blev det til den kun anden medalje ved et verdensmesterskab nogensinde for et dansk landshold. Joachim Boldsen, Lars Jørgensen og Lasse Boesen var blandt profilerne på holdet, der for første gang ved et VM havde Ulrik Wilbek i spidsen. 

Efter at have tabt semifinalen til Polen stod det danske hold overfor netop fredagens modstander Frankrig. Det var - i 2007 - en overkommelig opgave for det danske mandskab. Bronzemedaljerne kom i hus med en sejr på 34-27. 

Men nu hedder det altså 2009 og endnu engang Frankrig som modstander. Lykkes det at slå franskmændene igen, har det danske hold altså stadig muligheden for at vinde VM-guld og samtidig skrive historie med den største VM-succes nogensinde.

Se højdepunkter fra 1967 og 2007 her øverst til venstre

M?lmand Erik Holst interviewes af Gunnar Nu Hansen under VM 1967 (Foto: DR © DR Sporten)

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532bad83a11f9d0ee03e18b3http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532bad84a11f9d0ee03e18b6

FacebookTwitter