Landsholdets fysioterapeut: Mikkel Hansens knæskade er bekymrende

Den danske landsholdsstjerne Mikkel Hansen skal skånes i træningerne, hvis ikke PSG-spillerens knæskade skal forværres.

Mikkel Hansen og landsholdets fysioterapeut Anja Greve. De to kommer til at se meget til hinanden på landsholdet. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Det var en tydeligt hæmmet Mikkel Hansen, der deltog ved europamesterskaberne i Kroatien i januar.

Knæet drillede den danske stjerneback, der ikke så ud til at kunne bevæge sig frit på banen.

Det til trods kom Hansen dog på turneringens hold og leverede flere fine præstationer.

Mikkel Hansen bed tænderne sammen ved EM og leverede varen, men i landsholdslejren op til den kommende Golden League-turnering skal både Mikkel Hansen og landsholdsstaben passe bedre på det famøse knæ.

- Mikkel har en større bruskskade i sit knæ. Det betyder, at der skal tænkes anderledes i forhold til hans træning, så der ikke bliver for meget belastning, siger landsholdets fysioterapeut Anja Greve.

- Først og fremmest er det vigtigt, at han har fuld bevægelighed i knæet. Han har haft store problemer med at strække det knæ ordentligt. Og når han ikke har strakt knæet ordentligt, så har han belastet knæet alt for meget og faktisk lige præcis der, hvor bruskskaden er, siger Anja Greve, der sammen med Mikkel Hansen skal sammensætte et træningsprogram, der ikke forværrer knæskaden.

- Det er selvfølgelig bekymrende, fordi den brusk, der er væk, den får du jo ikke bare tilbage igen. Vi kan ikke bare lige gå ind og sætte ekstra brusk ind i knæet. Så på den måde er det bekymrende. Det har jo også gjort, at han ikke har kunnet træne optimalt, siger Anja Greve.

Større bevidsthed om knæskaden

Mikkel Hansen selv var ikke til rådighed for pressen ved dagens landsholdssamling, hvor han heller ikke deltog i landsholdets træning.

PSG-spilleren kan formentlig også fremover forvente at sidde over ved nogle af landsholdets træninger.

- Det er hele tiden blevet overbelastet, så nu skal der passes på det på en lidt anden måde. Struktureringen omkring det knæ ved træningen skal forbedres. Det skal på en eller måde gøres mere skånsomt for hans knæ, siger Anja Greve.

- Træningen skal være anderledes og hans fokus på sit knæ skal være anderledes. Han er blevet bedre til at forstå sit knæ, så det er en bevidsthed om, hvordan ens ben og knæ fungerer.

Det danske landshold åbner Golden League-turneringen torsdag mod Frankrig. Lørdag og søndag spiller Nikolaj Jacobsens tropper mod Island og Norge.

Facebook
Twitter
Emner: