Landstræneren har sit at gruble over før EM-udtagelse: 'Spillerne skal holde formen'

Landstræner Nikolaj Jacobsens EM-trup er ikke klappet og klar endnu. Nu har spillerne to måneder til at byde sig til.

Michael Damgaard (tv.) var blandt de spillere, der brugte landsholdssamlingen til at gøre god reklame for sig selv forud for EM-truppens udtagelse om under to måneder. (Foto: René Schütze © Scanpix)

En landsholdssamling er vinget af, den sidste før EM-truppen udtages i december, og landstræner Nikolaj Jacobsen har fået lidt ekstra tal til den store bog med mellemregninger.

Ded sluttede med en tredjeplads ved Golden League, straffekastsejr over Norge og en både og-følelse i maven hos landstræneren.

Han var ikke helt tilfreds og savnede, måske ikke bedre spil, men så i hvert fald lidt hårdere arbejde fra sine spillere mod nordmændene.

Nu venter små to måneder, hvor Nikolaj Jacobsen med assistenttræner Henrik Kronborg skal følge de landsholdsaktuelle spillere tæt, før den endelige udtagelse finder sted.

- Vi skal se en masse kampe nu og evaluere, og så håber jeg, at vi træffer den rigtige beslutning, siger Danmarks landstræner til DR Sporten.

Danmarks landstræner Nikolaj Jacobsen fik mange ting med sig til de videre overvejelser omkring sin EM-trup, lød det efter sejren over Norge. (Foto: René Schütze © Scanpix)

Der er svært at gøre alle tilfredse, og der vil uden tvivl sidde skuffede spillere tilbage, når der sættes navne på de 18 spillere i EM-truppen, lyder det.

Sådan er det, når man som Jacobsen har den mængde kvalitet at plukke fra.

Intet er dog afgjort endnu, understreger han. Og derfor havde Nikolaj Jacobsen også en klar opfordring til sine spillere.

- Man skal holde formen.

For der bliver holdt øje.

- Fordi man ikke har været med her (ved denne samling, red.), er man ikke udelukket. Men det er klart, at de 18, der er her nu, er kraftigt inde i billedet, siger han.

Stor konkurrence på venstreback

Med en række afbud fra profiler og skader undervejs fik den danske landstræner afprøvet mange forskellige konstellationer ved træningsturneringen.

Specielt på venstreback var der plads til at folde sig ud, hvor Michael Damgaard, Jacob Holm, Lasse Møller og Lasse Andersson kom i spil.

Fire navne, der ikke stod på listen, da landstræneren udtog VM-truppen i januar.

- Jeg har meget at gruble over i forhold til venstreback. Det er en balance, hvor jeg skal se, hvad jeg skal bruge, hvad jeg får behov for, og hvad vi er dækket ind med, siger landstræneren til DR Sporten.

Det spillerum udnyttede Michael Damgaard til at gøre god reklame for sig selv.

- Michael Damgaard gjorde det rigtig fint. Jeg er ikke helt tilfreds med sidste del af hans første halvleg. Det blev lidt for sjusket og udisciplineret, hvor han kom frem til fine chancer, men ikke gjorde tingene færdigt.

- Jeg vil godt strække mig så langt og sige, at det har været en god uge for Michael Damgaard, siger Jacobsen.

Michael Damgaard er ikke kendt for at skåne sig i sine aktioner. Bagspilleren gjorde en fin figur mod nordmændene lørdag aften, men sjuskede måske lidt for meget i enkelte situationer, mente landstræner Nikolaj Jacobsen. (Foto: René Schütze © Scanpix)

Selv var Magdeburg-spilleren også ganske fint tilfreds med sin uge i rødt og hvidt.

- Jeg kom hertil med en rigtig god fornemmelse, og det rejser jeg også herfra med. Det er dejligt at ride videre på den bølge, men konkurrencen er stor. Det er både sjovt og pisse irriterende, siger Michael Damgaard.

Venstrebacken tager det, som det kommer, og så løfter han på hatten, hvis andre sker at ende foran ham i landstrænerens kabale.

- Hvis det sker, er det, fordi de har lagt et stort arbejde for dagen. Så er det min egen skyld. Jeg fik chancen, så jeg kan ikke sidde og sige, at jeg ikke fik muligheden for at bevise mig, siger Michael Damgaard, som godt ved, at han har et arbejde, der nu skal gøres færdigt hjemme i klubben.

- Vi har nu alle to måneder foran os, som bliver hårdt arbejde. Der venter en masse kampe, og det bliver ikke nødvendigvis den her samling, der bliver udslagsgivende.

Holde fokus på det rigtige

Mens Michael Damgaard var blandt dem, som fik forholdsvis mange kampminutter i benene under landsholdssamlingen, var det mere småt med spilletiden til Lasse Andersson.

FC Barcelona-danskeren fik cirka et kvarter mod Frankrig, mens lørdagens opgør mod Norge blev set fra bænken.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have spillet noget mere, men sådan er det engang i mellem, siger Lasse Andersson til DR Sporten.

Den 25-årige bagspiller var på bagkant af et langt genoptræningsforløb efter en knæskade inde i billedet til VM-slutrunden i januar, men blev siet fra.

Lasse Anderssons skadesforløb har lært ham meget både på og udenfor banen, fortalte danskeren efter sejren over Norge. Det har styrket bagspilleren, og han er glad og stolt over, at han står på den anden side nu. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Det forløb, modgangen og de mange skader har lært Lasse Andersson vigtigheden af at holde snuden i sporet og ikke fokusere på de ting, han ikke selv er herre over.

- Jeg har tidligere lagt større pres på mig selv, end jeg gør lige nu. Jeg har stadigvæk høje forhåbninger til mig selv, men jeg prøver at fokusere på det daglige arbejde, siger FC Barcelona-spilleren.

- Jeg kunne sagtens gå og bruge alt min tid på det, men EM kommer i januar, uanset om jeg går og tænker på det eller ej. Og det er alligevel en anden person, der skal træffe beslutningen. Så jeg fokuserer på, hvad jeg kan gøre hver dag for at blive endnu bedre for hele tiden at være på toppen, siger Lasse Andersson.

FacebookTwitter